Ykköspesiksen runkosarja huipentuu viikonloppuna

Etusivu / Otteluennakot ja -raportit / Ykköspesiksen runkosarja huipentuu viikonloppuna
Loimaan Palloilijat 11.08.2023

Ykköspesiksen runkosarja huipentuu viikonloppuna

Ykköspesiksen runkosarjan viimeiset ottelut käydään tänä viikonloppuna. Lauantaina LP kohtaa viimeisellä kierroksella Ykköspesiksen nousukarsintapeleihin tähtäävän Puijon Pesiksen. LP hakee kotiottelussaan jatkoa Alavudelta tulleelle voitolle, mutta myös kuopiolaisilla saattaa lauantaina olla kovat piipussa.

Ykköspesiksen sarjatilanne on sanalla sanoen kinkkinen. Sarjataulukon kahta viimeistä lukuun ottamatta kaikilla muilla on perjantain ja lauantain otteluissa vielä kovat panokset. Superin karsintoihin pääsee neljä joukkuetta, joista ainoastaan Haminan paikka on varma. Silti sekin saattaa tarvita viimeisessä ottelussaan vielä lisäpisteitä, jotta runkosarjan voitto varmistuisi.

Muita ehdokkaita neljän parhaan joukkoon ovat LP:n lauantainen vastustaja Puijon Pesis, Kankaanpään Maila, Oulun Lippo, Jyväskylän Lohi ja Kannuksen Ura. Nämä viisi joukkuetta ovat kahdeksan pisteen sisällä, kun joukkueilla on jäljellä yksi-kaksi ottelua. Perjantain tuloksista riippuu esimerkiksi se, tarvitseeko Puijo lisäpisteitä ja onko sillä edelleen mahdollisuus ohittaa Hamina sarjan kärjessä.

Toisen veitsi kurkulla -ryhmän muodostaa raastaviin putoamiskarsintoihin Alavuden ja Loimaan lisäksi ehdolla oleva kvartetti Kouvolan Pallonlyöjät, Simon Kiri, Jyväskylän Kiri ja Seinäjoen Maila-Jussit. Kahdelle joukkueelle on lauantain otteluiden jälkeen tiedossa saunailta kauden päättymisen ja sarjapaikan säilyttämisen kunniaksi. Kaksi joutuu pettymään ja taistelemaan sarjassa säilymisestä ensi viikolla alkavissa pudotuspeleissä.

LP:n lauantainen vastustaja Puijon Pesis kohtaa aluksi perjantaina Kankaanpään Mailan. Maila tappelee vielä kynsin hampain nousukarsintapaikastaan, joten helppoa ei kuopiolaisilla tule siellä olemaan. Jos Hamina voittaa perjantaina Alavuden, on se varmasti runkosarjan ykkönen eikä Puijolla ole enää mahdollisuuksia kärkipaikalle.

Puijon Pesis oli ennen kauden alkua pelinjohtajien ennakkoarvioissa kahden parhaan joukossa. Tältä osin näyttää, että ennustajat olivat oikeassa. Toki on mahdollista vielä sekin, että sekä KaMa että Lippo nousevat Puijon ohi ja pudottavat sen neljänneksi. Tämä kuitenkin edellyttää sitä, että Puijo ei pysty viikonloppuna ottamaan yhtään jaksoa Kankaanpäästä tai Loimaalta.

Puijon pelaajisto on hyvin tasalaatuista. Kuten LP:n kakkospelinjohtaja kesällä totesi, Puijon heikoinkin lenkki on sarjassa heikoimmista paras. Lisäksi joukkueessa on tähtiä, jotka pystyvät voittaviin ratkaisuihin. Näistä kannattaa mainita ainakin lyöjätilaston nelonen Mikko Lukkari ja sekä etenijä- että kärkilyöntilaistoissa korkealla oleva Misa Märsylä. Mutta, kuten edelle todettiin, joukkueen vahvuus on sen tasaisuus. Erityisesti jalkanopeutta riittää.

LP:n otteet ovat sarjan loppua kohden parantuneet lupaavasti. Vielä on yhden ottelun verran aikaa ”harjoitella” tulevaa karsintasarjaa varten.

Näillä näkymin karsinnat alkavat ensi keskiviikkona vierasottelulla ja jatkuvat sitten kotiottelulla ensi viikon lauantaina. Kolmas peli olisi sitten taas vieraissa sunnuntaina. Sen jälkeen katsotaan, onko jompikumpi joukkueista saanut kolme voittoa. Jos ei, niin pelit jatkuvat vuorostaan Loimaan pesisstadionilla.

Tervetuloa runkosarjan päätöspeliin!

Miesten Ykköspesis
la 12.8. klo 16.00
Loimaan pesäpallostadion
LP-Puijon Pesis
Otteluisäntänä Loimaan Kivi

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
LP koki putoamisen karun kohtalon

26.08.2023

Seinäjoki lähellä sarjapaikan uusimista

23.08.2023

SMJ vei trillerin

19.08.2023

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet