Loimaan Palloilijat 12.07.2023

Ura otti revanssin

Kannuksen Ura oli kotikentällään huomattavasti parempi kuin kolme viikkoa sitten Loimaalla. Lukkari Antti Toivola otti niskalenkin LP:n pelaajista eikä antanut vieraille mahdollisuuksia vastata Uran tehokkaaseen lyöntipeliin. Jaksoin 8-1 ja 7-4 Kannus otti kolme pistettä ja siirtyi jälleen sarjakärkeen yhdessä Puijon Pesiksen kanssa.

Kannuksen Ura näytti, mikä ero on Ykköspesiksen kärjen ja häntäpään välillä. Heti ensimmäisen jakson alussa kotijoukkue lyttäsi loimaalaisten haaveet avausjakson voittamisesta.

Kannus löi palloja läpi ympäri kenttää. Aluksi yllätettiin LP:n kakkospuoli, sitten takakenttä ja lopuksi pallo löysi tiensä ulos kolmospuolelta. Näillä iskuilla Ura otti heti ensimmäisessä vuorossa 5-0-johdon.

Sen jälkeen Ura kaunisteli numeroita vielä jatkovuoroissa. Vasta 8-0-tilanteessa LP sai kuparisensa rikki, kun erinomaisen ottelun pelannut Tommi Angervisto löi ensimmäisen viidestä juoksustaan. Lisäjuoksuista ei ollut toivoakaan. Siitä piti huolen lukkari Antti Toivola, joka tylsytti tolpillaan LP:n lyöntipelin.

Kesäkuun ottelussa Loimaalla Ura vei ensimmäisen jakson yhtä selkeästi kuin nytkin, mutta hävisi lopulta ottelun, kun LP löysi lyöntipelinsä ottelun loppupuoliskolla. Samaa odoteltiin nytkin.

Toinen jakso alkoikin loimaalaisittain huomattavasti paremmin kuin ottelun alku. LP pystyi luomaan kolme ajolähtöä, joista etenijää päästiin yrittämään kotipesään. Lähimpänä oli jälleen Angervisto, jonka kierteisessä ykkösrajanäpyssä pallo ajautui kotiin pyrkivän etenijän juoksulinjalle. Samaan paikkaan tuli myös Uran etukenttäpelaaja. Etenijä joutui väistämään eteen tullutta ulkopelaajaa eikä pystynyt syöksymään kunnolla kotipesään. Videotarkistuksia ei ollut käytössä, ja tuomaristo päätti palaverinsa jälkeen pitää kiinni tuomiostaan, jolla LP:lle merkittiin toinen palo taululle.

Ulkovuorossaan LP puolestaan antoi räpylästä helppoja juoksuja ja päästi Uran jälleen 3-0-johtoon.

Angervisto kavensi kotiuttamalla Mikko Paunan, mutta Ura kuittasi jälleen kahdella juoksulla.

Angervisto herätteli kolmannessa vuorossa loimaalaisten toiveita jaksovoitosta kahdella kotiutuksellaan. Hyvin pyörinyt sisäpeli katkesi kuitenkin nolosti Toivolan kärpäseen kolmospesältä.

Viimeisessä vuorossa Ura teki Juho Ammesmäen läpilyönnillä vielä tarvittavat lisäjuoksut, eikä LP enää pystynyt nousemaan haastoon voitosta.

Kannuksen lyöntipeli oli selkeästi vaarallisempaa kuin vierailla. Ulkopelissä erot eivät olleet yhtä suuria, mutta selkeään voittoon tarvittava paremmuus oli siinäkin riittävää.

LP:n ilonaihe oli Tommi Angervisto. Viisi kotiutusta monipuolisilla lyönneillä antaa uskoa jatkoa ajatellen.

Loimaalaiset olivat saaneet loukkaantumislistalta kaksi pelaajaa jälleen mukaan. Mikko Pauna palasi tutulle paikalleen ykköskärkeen, ja Kasper Leijonkin pystyy jälleen etenemään. Vielä, kun Perttu Kenttäaho tervehtyy, saa LP lisää etenemisvoimaa sisäpeliinsä.

Seuraava ottelu on heti huomenna torstaina, kun vastaan asettuu kotikentällään Seinäjoen Maila-Jussit, joka tänään otti kaksi pistettä Alavudelta.