Loimaan Palloilijat 25.07.2023

Tiistaina Hamina

Pienen tauon jälkeen LP pääsee taas tositoimiin, kun Ykköspesiksen runkosarja jatkuu ottelulla Haminan Palloilijoita vastaan. Loimaa ei ole tällä kaudella kertaakaan hävinnyt Haminalle, sillä kevätkierroksella loimaalaiset hakivat Vallikentältä pisteet numeroin 1-2. Varmaa on, että HP hakee tiistain otteluun armotonta revanssihenkeä juuri tuosta tappiosta.

Hamina on tällä hetkellä sarjassa toisena, mutta vain pisteen päässä Ykköstä johtavasta Puijosta. Haminalla on yksi ottelu vähemmän pelattuna, joten täydellä syyllä voidaan puhua sarjakärjestä.

Haminalla on tällä(kin) kaudella kovat piipussa, sillä se hakee tosissaan sarjanousua Superiin. Pienen alkukangertelun jälkeen se onkin saanut pelin jengoilleen, ja on osoittanut olevansa valmis jatkopeleihin.

Yksi merkki tästä tosissaan olosta oli se, että joukkueen ilmapiiriä päätettiin parantaa vaihtamalla viime viikolla pelinjohtajaa. Jukka Mäkinen sai lähteä, ja tilalle pestattiin kaksikko Eerik Häkämies ja Henri Heikkilä. Heikkilän pääsemistä pelikuntoon sitkeästä jalkavaivasta on ympyräkaupungissa odotettu kuin kuuta nousevaa, mutta ainakin tällä hetkellä Heikkilä joutuu tyytymään kaarihommiin.

Haminan pelaajistossa on vahva hyvinkääläisedustus. Mm. loimaalaisille tutut Kaapo Kalmari ja Elmo Peltonen sekä lyöjätilastoa johtava Joosua Rättö ovat taustaltaan hyvinkääläisiä.

Omista kasvateista kannattaa mainita ainakin lyöjäjokeri Juha Leskinen, erinomainen lukkari Elias Lahti ja tällä kaudella isoin harppauksin kehittynyt Johannes Kiri.

Varsinainen tähtipelaaja tulee kuitenkin Juvalta. Etenijätilaston ehdoton ykkönen ja kärkilyöntitilastonkin kakkonen Teemu Rouhiainen on joukkueensa tärkein pelaaja.

Pesäpallon pelaajasiirtojen takaraja umpeutui viime perjantaina, jolloin muutamat joukkueet hakivat täydennyksiä kauden loppupeleihin. Mm. Kouvolan nuori kakkosjoukkue sai roppakaupalla kokemusta kiinnittämällä Toni Kohosen riveihinsä.

Myös LP haki rosteriinsa laajuutta ja löysi sopivan pelaajan Laihialta. Jouni Mäki tuo loimaalaisjoukkueeseen yli 150 Superpesis-ottelun kokemuksen myötä kovuutta ja henkeä loppukauden peleihin.

Jo nyt on varmaa, että LP:n pelit jatkuvat Ykköspesiksen karsintasarjassa, jossa Jounin panosta todella tarvitaan.

Runkosarjan viimeisissä peleissä pyritään virittämään joukkue sellaiseen iskuun, että kolmesta voitosta poikki menevät karsintapelit päättyisivät meidän kannaltamme iloisiin tunnelmiin.

Tiistaina on jälleen hyvä paikka hakea onnistumisia ja löytää pelaajistolle oikeat pelipaikat sekä sisäpelissä että ulkona. Kannattaa tulla katsomaan, mitä pelinjohtajakaksikko Kalttonen-Niittymäki on tiistaille keksinyt.

Tervetuloa!

Miesten Ykköspesis
ti 25.7. klo 18.00
Loimaan pesäpallostadion
LP-Haminan Palloilijat
Otteluisäntänä Loimaan YkkösApteekki

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Arttu Kunnarilla komea debyytti

18.05.2024

LP otti pisteet Espoosta

12.05.2024

Kausi käyntiin kotivoitolla

11.05.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet