Tasainen ottelu kääntyi lopussa Alavuden voitoksi

Etusivu / Otteluennakot ja -raportit / Tasainen ottelu kääntyi lopussa Alavuden voitoksi
Loimaan Palloilijat 10.06.2023

Tasainen ottelu kääntyi lopussa Alavuden voitoksi

Alavuden Miika Anttila ratkaisi tiukan taiston LP:tä vastaan supervuorossa iskemällä pallon kolmosluukusta maisemaan. Tällä lyönnillä Alavus varmisti ensimmäisen vierasvoittonsa Loimaalta Ykköspesiksessä. Jaksot menivät 2-3 ja 6-1.

Ei pystynyt Loimaan Palloilijat vieläkään katkaisemaan tappioputkeaan, vaikka otteissa oli jo selkeää edistymistä. Ykköspalkittu Mikko Pauna totesi saman.

- Peli menee pikkuhiljaa parempaan ja parempaan, mutta tänään oli vastustaja vielä tuon verran parempi. Kaveri oli ratkaisupaikoissa terävä. Eka jakso ratkesi täydelliseen lyöntiin takarajalle, toinen jakso oltiin selkeästi parempia, ja superissa annettiin paloton kolmostilanne, josta Anttila löi sitten ratkaisun

Ensimmäisen jakson voitto ratkesi superista Vimpelin joukkueesta tähän peliin Alavudelle saadun Lauri Vihriälän lyönteihin. Aluksi ensimmäisessä vuorossa kakkossauma puhki yhden juoksun veroisesti, ja toisessa vuorossa pallo kolmoskopparin yli keskelle takarajaa, mikä toi ajolähdössä kaksi ratkaisevaa juoksua.

LP:n kavennusjuoksut löivät jokerit Nooa Hoikka ja Tommi Angervisto.

Toinen jakso alkoi lupaavasti, kun Alavuden kakkoskopparille Veeti Kortehistolle sattui helpossa tilanteessa virhe, ja kärkenä pelannut Vili Hettula sai tililleen Ykköspesiksen ensimmäisen kunnarinsa LP:n paidassa. Juoksumylly lähti pyörimään eikä pysähtynyt ennen kuin taululla olivat 4-0-lukemat. Toisen jakson avausvuoron muista juoksuista vastasivat jälleen Angervisto ja Hoikka sekä Toni Pomell. Mikko Pauna toi ottelun ensimmäisen juoksunsa ja Niko Julin sekä Perttu Kenttäaho ottelun toiset juoksunsa.

Julin ja Pomell kaunistelivat jakson lukemia vielä kotiutuksillaan eikä Alavus pystynyt kunnolliseen vastaukseen.

Vieraiden pelinjohtaja Henri Itävalo kertoi ottaneensa joukkueensa tiukempaan puhutteluun ennen superin alkua.

- Toisella jaksolla meillä hieman selkäranka nitkahti, vaikka niin ei tietenkään pitäisi tapahtua. Piti ottaa kopilla lauma kasaan ja vähän ojentaa, että saatiin taas halu voittaa kaivettua esiin. Kumurapelissä oli tänään ongelmia, mutta onneksi sitten, kun alettiin veteleen reunoille, niin saatiin nämä kaksi pistettä kotiinvietäviksi.

LP:n supervuoro oli nopeasti ohi ilman kolmostilannetta. Alavus sai ulkokentän virheellä luotua takapesät täyteen. Miika Anttila kohdisti kerran, ja täräytti sitten pallon kolmen juoksun arvoisesti läpi.

- Tuntuu hyvältä. Ei olla tällä kaudella oikein saatu pisteitä kuin oltaisiin toivottu. Nytkään ei pelattu ihan parasta peliämme. Ekalla jaksolla saatiin tarvittavat juoksut, vaikka toisaalta tuli myös kahden palon lyöntivuoroja ja sitä kautta tynkiä sisävuoroja, kertoi Alavuden ykköspalkittu Eemeli Jaakkola ottelun jälkeen.

Tappio yhdelle päävastustajista laittoi myös Loimaan pelinjohtajan Joni Kalttosen mietteliääksi.

- Jotenkin ahdistaa ihan h-tisti, mutta toisaalta tähän viikkoon ollaan taas saatu pelin tasoa nostettua tosi paljon. Pienestä on voitot jääneet kiinni. Joko tulee räpylävirhe tai kaverilla sattuu tulemaan unelmalyönti. Jos peli tällä tavalla jatkaa paranemistaan, niin kyllä ne voitotkin sieltä tulevat.

Seuraava mahdollisuus voittoon on ensi lauantaina, kun Jyväskylän Kiri kohdataan toistamiseen lyhyen ajan sisällä.

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Arttu Kunnarilla komea debyytti

18.05.2024

LP otti pisteet Espoosta

12.05.2024

Kausi käyntiin kotivoitolla

11.05.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet