Loimaan Palloilijat 19.08.2023

SMJ vei trillerin

Seinäjoen Maila-Jussit palautti kotiedun itselleen, kun se värikkäiden vaiheiden jälkeen otti voiton kotijoukkue LP:stä jaksoin 1-2 (3-5, 6-4, 0-2). Ottelusarja on nyt tasatilanteessa 1-1, ja se jatkuu ensi viikolla Seinäjoella ja Loimaalla.

Kolme kunnaria, yhteensä kaksikymmentä juoksua ja tilanteiden kääntymistä puolella toiselle. Sitä tarjosivat sarjapaikastaan taistelevat Loimaan Palloilijat ja Seinäjoen Maila-Jussit lauantai-illan ratoksi pesisstadionille paikalle saapuneelle yleisölle.

SMJ oli odotetusti huomattavasti valmiimpi otteluun kuin torstaina Seinäjoella. Se pääsi johtoon Ville Soinin lyönnillä, mutta LP kuittasi tilanteen heti tasoittavallaan. Jouni Mäen ja Akseli Åbergin sivalluksilla kotiin ehtivät Perttu Kenttäaho ja Mikko Pauna.

Toisessa vuorossa jakso kuitenkin ratkesi vieraille Rasmus Tepon lyötyä pallon takaa läpi kahden juoksun arvoisesti ja kun SMJ sai hurmion päälle, löi se vielä kaksi juoksua lisää.

LP:n kavennus syntyi Tommi Angerviston mailasta, mutta jakso päätyi kuitenkin vieraille lukemin 3-5.

Toisella jaksolla tahtipuikkoa heilutti kotijoukkue. Kolmen juoksun avausvuoro siirsi seinäjokiset painitermein siltaan, josta se enää noussut, vaikka se löikin jaksolla peräti kaksi kunnaria. Kun ne tulivat tyhjään kenttään, ei juoksuero kaventunut riittävästi, vaan supervuoroon mentiin tulostaulun osoittaessa lukemia 6-4 kotijoukkueelle.

SMJ aloitti superin sisällä ja onnistui Ville Soinin ja Jere Halttusen lyönneillä ottamaan johtoaseman. LP:n vastaus tyrehtyi kärkipaloihin kakkoselle, joten voitto meni vieraille.

- Tänään oltiin paremmin pelillä mukana kuin viikolla. Hyvä henkinen ote, ja tehtiin nyt niitä juttuja, mitä sovittiin. Kyllä kaverikin on parantanut kovasti. Superissa saatiin tilanne päälle, ja uskallettiin olla rohkeita kotiutuspaikoissa, kertoi pelinjohtaja Juha-Pekka Soini.

SMJ:n parhaana palkittu kolme juoksua lyönyt Rasmus Teppo kuvaili ottelua tasaiseksi.

- Kuuma ja tasainen peli, niin kuin oli odotettavissakin. Molemmat löivät hyvin palloa, ja ulkonakin molemmat olivat hyviä. Kotipelin jälkeen hieman tutkittiin peliä, ja saatiin siitä hyvä ilme meille tänään. Oma lyönti on ollut koko kauden hyvin kepissä. Siihen luotin tänäänkin.

Loimaan parhaana palkittu Jouni Mäki oli harmissaan muutamasta räpylävirheestä tärkeillä hetkillä.

- Kyllä se oli tolppa sisään, tolppa ulos -ottelu. Hyvää playoff-vääntöä, ja samalla hyvin klassinen sellainen. Hallinnan tunne vaihteli pelin sisällä. Superissa vastustaja sai luotua tilanteen kahdella räpylän reunaan osuneella lyönnillä. Ne tilanteet olisivat voineet kääntyä toisinkin, mutta nyt meni näin. Joukkueemme osoitti jälleen luonnetta. Ekalla jaksolla ei oltu kovin hyviä, mutta silti kiikuttiin pelissä mukana, ja toisella jaksolla sitten näytettiin luonnetta ja selkeästi ansaittiin voitto siitä. Kolikonheitto sitten hävittiin.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Seinäjoella. Loimaalla pelataan jälleen ensi lauantaina, ja silloin sarja on katkolla jommallekummalle joukkueelle.

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Jarkko Littunen löi melkein juoksun

19.06.2024

LP:n nukahdus maksoi yhden pinnan

15.06.2024

Topi Tuura palaa kotistadionille

14.06.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet