Loimaan Palloilijat 28.05.2023

Seinäjoki tylsytti LP:n sisäpelin

Seinäjoen Maila-Jussit kävi sunnuntaina hakemassa kolme pistettä kotijoukkueen jäädessä jälleen nuolemaan näppejään. Juoksuiloittelua ei kosteassa ja koleassa kelissä nähty, mutta SMJ:n pari läpilyöntiä riitti molempien jaksojen voittoon lukemin 0-2 (2-3, 1-4).

Ensimmäisellä jaksolla vieraiden kenttäpuhkaisusta vastasi Jere Halttunen, jonka kolmosluukkuun suunnattu sivallus saatteli toisessa vuorossa kakkosella olleen Ville Viidan kotiin saakka. Jatkoa seurasi Casper Saaren kumuralla, josta kotiin ehti Halttunen.

Loimaalaisten kavennuksesta vastasi ottelussa kaksi juoksua lyönyt Nooa Hoikka. Pallo tylysti merkistä väliin riitti helposti Niko Julinille, joka toi avausjuoksun.

Kolmannessa vuoroparissa alkanut sade tylsytti hetkeksi joukkueiden sisäpelin, mutta neljännessä numerot tulostaululla taas vaihtuivat. Rasmus Teppo sijoitti pallon kakkosjatkeelle eikä Tero Tyynelällä ollut kiirettä kotipesään.

LP:n kiri alkoi viimeisen tasoittavalla. Ykköspesisdebyyttinsä komeasti yli 80% tehoilla tehnyt jokerietenijä Vili Hettula aurasi ajotilanteen, josta ei heti onnistuttu. Jatkotilanteessa Toni Pomell löi kolmospussiin, ja Mikko Pauna toi kavennuksen. Seuraavassa tilanteessa erinomaisen pelin pelannut Jussi-lukkari Ville Soini irrotti väärällään etenijän kakkoselta, ja vuoro päättyi siihen.

- Oli tärkeää ekalla jaksolla päästä pelaamaan pitkiä vuoroja, joista saatiin sitten pyöräytettyä pari juoksua. Ulkopeli antoi meille mahdollisuuden voittaa avausjakso, ja saatiin sillä pidettyä Loimaa takana, kuvaili jakson kulkua SMJ:n pelinjohtaja Juha-Pekka Soini.

- Ei oikein pärjätty vastustajan lukkarin kanssa, ja tuli liian hätäisiä ratkaisuja, vertasi omiensa otteita puolestaan LP:n kollega Joni Kalttonen.

Toinen jakso oli kokonaisuudessaan vieläkin nihkeämpää peliä molemmilta joukkueilta. Kummankin ulkopeli toimi eikä juoksujen ja tilanteiden teko tuntunut onnistuvan.

LP sai kuitenkin kuparisen rikki ensimmäisenä. Hettula meni jälleen röyhkeästi kentälle. Julin ja Aleksi Lahti saattelivat Vilin kolmoselle, josta Hoikka täräytti hänet kotipesän suojiin. Pitkää painostusjaksoa ei tänään saatu luotua, ja juoksujenteko loppui kotijoukkueelta siihen.

Viimeisen vuoron tasoittavalla SMJ lähti hakemaan tasoitusjuoksua ja saikin luotua optimaalisesta paikasta kärjestä ajolähdön. Halttusella ei vielä käynyt keppiin, mutta Rasmus Teppo sai toisellaan kumuransa kuntoon. Kopparin oli pakko lähteä vastaan estämään tasoitusjuoksua. Pallo pompusta yli ja lopuksi kauas takakentän taa neljän juoksun arvoisesti.

Hienosti lukkaroinut ja ykköspalkinnon ansainnut Ville Soini kehui fiiliksen olleen hyvä sekä ennen peliä että ottelussa.

- Tiesimme, että vaikea paikka tulee olemaan, mutta toisen jakson alkua lukuun ottamatta onnistuimme. Ihan OK peli myös itseltä. Kovasti on treenattu, ja luotamme siihen, että työ kantaa tulosta. Isä on hyvä mentori noissa lukkarihommissa.

Kotijoukkueen ykkönen oli sunnuntaina Toni Pomell, joka liikkui polttolinjassa hyvin ja teki tärkeitä paloja vieraiden etenijöistä.

- Tukkoista on sisäpelissä. Koko ajan ollaan lähellä, mutta ei vaan onnistuta. Samaan aikaan ei tule sekä hyvää ulkopeliä että hyvää sisäpeliä. Pieni huili tulee nyt tarpeeseen.

Kausi jatkuu perjantaina vieraspelillä Kankaanpäässä, jossa on mahdollisuus ottaa revanssi kotitappiosta.