PuMu aiheutti LP:lle ensimmäisen kotitappion

Etusivu / Otteluennakot ja -raportit / PuMu aiheutti LP:lle ensimmäisen kotitappion
Loimaan Palloilijat 07.06.2024

PuMu aiheutti LP:lle ensimmäisen kotitappion

Helsinkiläinen Puna-Mustat otti 1-2-voiton Loimaan Palloilijoista ja oli tällä kaudella ensimmäinen vierasjoukkue, joka pystyi voittoon Loimaan pesäpallostadionilla. Jaksot olivat tiukat (3-2, 0-2), ja superissa paremmuus meni vieraille juoksuin 1-2.

PuMu sai otteluun makoisan alun, kun Ville Harjun kakkospuolen lyönti livahti koppari Iiro Hämäläisen alta Puistokadun kentälle ja Harjun kiertäessä helpon kunnarin myös Eero Karppinen ehti kotiin. Tähän yhteen lyöntiin kuitenkin jäivät vieraiden kotiutusyritykset.

Ykköspalkinnon hakenut lukkari Joona Iivonen piti PuMun hyvin pihdeissään, ja Loimaan sisäpeli aukesi pikkuhiljaa.

Toisen lopettavalla ensimmäisen ulkopelinsä kakkosvahtina pelannut Arttu Kunnari löysi tilaa lyönnilleen. Akseli Åberg toi avausjuoksun. Jatkoa seurasi, kun myös Toni Pomell ujutti pallon kopparien eteen saatellen Aleksi Lahden kotipesään.

PuMun aneeminen peli jatkui, ja LP lähti viimeisen tasoittavalleen lyömään jaksovoittoon vaadittavaa juoksua. Se syntyikin Iivosen hienolla painuvalla lyönnillä kolmoskoppari Harjun eteen. Jakso kotiin ja pisteissä noustiin PuMun rinnalle.

- Tasainen peli, jossa pinnan parin erolla jaksot menivät joukkueille. Pari viikkoa sitten pelattiin heitä vastaan. Nyt sain ainakin muutaman pelaajan hieman ”taskuuni”, totesi Iivonen ottelusta.

LP:n pelinjohtaja Jesse Jokinen harmitteli otteen katoamista ensimmäisen jakson jälkeen.

- Tiukkaa ulkopelin juhlaa puolin ja toisin. Iso virhemäärä tehtiin varsinkin toisella jaksolla ja superissa. Meille on käynyt ennenkin näin, että voitetun ensimmäisen jakson jälkeen peli menee vaikeaksi, jos toisen jakson alkuun ei heti saada onnistumisia. Niin kävi nytkin. Pari ajatusta on siihen, mikä tähän auttaisi, mutta täytyy vielä miettiä. Heikompia joukkueita vastaan peli on onnistuttu kääntämään, mutta nyt oli vastassa kovempi joukkue eikä heiltä saatu mitään ilmaiseksi. Miro Märsylä on ollut meidän alkukauden parhaimmistoa sekä sisällä että ulkona. Nyt mies oli poissa, mutta hienosti Arttu Kunnari otti vastuuta kakkospesällä ja onnistui erinomaisesti. Samoin olen tyytyväinen etukenttäkaksikon Åberg-Mutikainen otteisiin.

Kuten toisen jakson juoksuluvuista voi päätellä, pelinjohtajan sanat osuivat oikeaan. LP ei saanut etenijää kertaakaan kotipesään. PuMu sen sijaan paransi peliään koko ajan. Tulpan aukaisi PuMun parhaana palkittu ex-LP Nooa Hoikka.

- Oli spessu fiilis tulla tänne. Hienoja muistoja tältä kentältä. Hieman jännitti loukkaantumisen jäljiltä, miten tuo räpylähomma lähtee käyntiin, mutta alun vaikeuksien jälkeen se meni nousujohteisesti, kuten koko meidän joukkueeltakin. Siinä vaiheessa, kun tuli tärkeimmät paikat ratkaista, niin onnistumisia alkoi tulla.

Kentille palannut Jere Dahlström teki PuMun toisen juoksun eikä kotijoukkueesta ollut vastaajaksi.

Supervuoro ratkesi hieman nolosti, kun PuMu pääsi aluksi 1-0-johtoon Hoikan toisella onnistumisella. Sen jälkeen PuMu sössi ajolähtönsä totaalisesti, mutta Iivosen polttoheitto kolmoselle nousi liian korkeaksi, ja Aksel Kesäläinen, joka olisi palanut selkeästi kolmoselle, pääsikin harhaheiton turvin tuulettamaan PuMun toista juoksua.

Se jäi myös voittojuoksuksi, kun LP:stä ei tasoittavalla onnistunut kuin Pomell, jonka vastustamaton lyönti saatteli Lahden kotiin. Pieni painostuksen poikanen saatiin aikaiseksi, mutta ottelu päättyi etukentän koppilyöntiin ja helsinkiläisten tuuletuksiin.

Kakkospelinjohtaja Henri Häkkilä oli ottelun jälkeen ymmärrettävästi iloinen voitosta ja kahdesta pisteestä.

- Hieno taistelu molemmilta joukkueilta. Tällaisia pelejä, joissa joutuu pelaamaan tosissaan, on tässä sarjassa harmittavan vähän. Tunteet olivat hyvin pelissä. Keskityttiin omien kannustamiseen eikä ollut mitään negatiivista toiseen kohdistuvaa huutelua. Tuomareille erityismaininta virheettömästä suorituksesta. Kiva pelata. Loukkaantumisten jälkeen olemme joutuneet pistämään varsinkin ulkopelisapluunaa uuteen uskoon, ja se vie aina hetken saada homma kulkemaan. Tauolla kyselimme pukukopissa ensimmäisen jakson nihkeän suorituksen jälkeen, kenellä on ratkaisuolo ja tunne siitä, että haluaa muuttaa pelin kulkua. Silloin sieltä nousi Nooa (Hoikka) ja Jere (Dahlström). Isot pojat otti roolia.

PuMu vei keskinäisten otteluiden pisteet 5-1, mutta LP teki kummassakin ottelussa selväksi sen, että mikään toivevastustaja LP ei PuMulle tule syksyn karsintapeleissä olemaan. Joona Iivonen riisui PuMun sisäpelin aseista, ja kun kauden edetessä saadaan kaikki pelaajat mukaan rinkiin ja hieman lisää terävyyttä peliin, niin LP on vaarallinen vastustaja myös ennakkosuosikki PuMulle. Historiakin tukee sitä, että LP osaa iskeä ratkaisupeleissä PuMun heikkouksiin.

Pari päivää on aikaa kääntää katseet seuraavaan koitokseen, jolloin vastaan tulee paikallisvastustaja Jokioisten Koetus. Täysi latinki tarvitaan taas sunnuntaina, jotta pisteet jäisivät kotiin. Kiihkeä derby alkaa sunnuntaina klo 15.00.

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Jarkko Littunen löi melkein juoksun

19.06.2024

LP:n nukahdus maksoi yhden pinnan

15.06.2024

Topi Tuura palaa kotistadionille

14.06.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet