Loimaan Palloilijat 10.05.2023

Pesiskausi käynnistyy perjantaina

Loimaan Palloilijat aloittaa neljännen perättäisen Ykköspesis-kautensa perjantaina 12.5. ottelulla Simon Kiriä vastaan. Viime kauden päätteeksi joukkueet päätyivät sijoille seitsemän ja kahdeksan ja säilyttivät näin sarjapaikkansa ilman karsintoja.

Voimasuhteet joukkueiden välillä ovat talven aikana muuttuneet huomattavasti. Simon Kiri onnistui haalimaan riveihinsä kovia pelimiehiä, ja ennakkoveikkauksissa lappilaisten odotetaan yleisesti sijoittuvan kauden päätteeksi neljän parhaan joukkoon.

Simon joukkueessa kantavia voimia ovat viime kausina olleet lukkari Juuso Nousiainen ja etukentän hallitsija Pekka Hepokangas. Nyt tähän tähtikaartiin ovat liittyneet Liposta tulleet Harri Kolehmainen, Jonne Luhtavaara ja jo viime kaudella Simon paidassa osan kautta pelannut Tapio Salo sekä Vähänkyrön Viestin kasvatti Markus Lehtiniemi.

Kolehmainen, Luhtavaara, Hepokangas ja Nousiainen muodostavat Simon tuloksentekoyksikön, jonka harteille asetetaan odotukset tilanteiden luomisesta. Kotiutuksissa tulitukea antavat jokerilyöjät Lehtiniemi ja Salo. Kaikilla näillä pelaajilla on jo useamman vuoden kokemus pesiksestä, joten myös paineensietokykyä kauden avauspeliin luulisi riittävän.

LP lähtee kauteen haastajana. Viime kauden jälkeen joukkueen jättivät pesisuransa päättänyt Tommi Malinen, Jokioisiin siirtynyt Jaakko Sormunen ja Superpesikseen Alajärven Ankkureihin tiensä raivannut Elmeri Iivonen. Muihin Ykköspesis-joukkueisiin siirtyivät Miro Märsylä (Kannus), Elmo Peltonen (Hamina) ja Ville Vierimaa (Kiri 2020).

Paluumuuttajia puolestaan olivat Ikaalisista tullut Mikko Pauna ja Kannuksen Uran jättänyt Joona Iivonen. Erittäin mielenkiintoinen pelaaja on myös vasta 15-vuotias Jokioisilta tuleva Perttu Kenttäaho, jolle kaavaillaan isoa roolia sekä LP:n sisäpelissä että ulkopelissä.

Lisäksi joukkueen harjoituspeleissä ovat taitojaan esitelleet Eetu Mutikainen ja Roope Arkkila Jokioisilta ja Vili Hettula Hyvinkäältä.

Perjantain ottelu on pääsymaksuton, kiitos LP:tä tukevien yritysten. Kansallispeliä kaikille -teemalla toivotaan mahdollisimman monen tulevan paikalle katsomaan, kuinka LP pystyy laittamaan kapuloita ennakkosuosikin rattaisiin. Kauden alussa yllätykset ovat mahdollisia, ja LP:n pelaajat haluavat näyttää, että harjoituskauden aikana pelitaidot ovat kehittyneet.

Tervetuloa siis kauden avaukseen, jossa otteluisäntä Loimaan Lehti tarjoaa 200 ensimmäiselle ilmaisen makkaran, pullan tai jäätelön!

Miesten Ykköspesis
pe 12.5. klo 18.00
Loimaan pesäpallostadion
LP-Simon Kiri
Vapaa pääsy!

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Arttu Kunnarilla komea debyytti

18.05.2024

LP otti pisteet Espoosta

12.05.2024

Kausi käyntiin kotivoitolla

11.05.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet