Loimaan Palloilijat 06.06.2024

Luvassa pesiksen superviikonloppu

Loimaalaista pesiskansaa hemmotellaan tulevana viikonloppuna kahdella huippuottelulla. Perjantaina vastaan asettuu PuMu ja sunnuntaina kohdataan Jokioisten Koetus.

Herkullisista asetelmista lähdetään tuleviin peleihin, koska molemmat vastustajat tappelevat LP:n kanssa samoista sijoituksista. Loimaa on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä, PuMu kärjessä ja Koetus sijalla viisi. Joukkueet ovat kuitenkin kahden pisteen sisällä, ja PuMulla on yksi ottelu enemmän pelattuna kuin Loimaalla ja Jokioisilla.

Puna-Mustat lähti kauteen suurimpana ennakkosuosikkina, mutta alkukauden loukkaantumiset ovat sekoittaneet Ykköspesikseen tähtäävän joukkueen esityksiä. Mm. Helsinkiin houkuteltu lyöjäkuningas Jere Dahlström on kärsinyt jalkavaivoista eikä ole ollut monessakaan pelissä mukana. Nyt mies alkaa kuulopuheiden mukaan olla siinä kunnossa, että Loimaalla saatetaan nähdä miehen comeback-ottelu.

Dahlströmiä PuMu todella kaipaa, sillä kauteen on mahtunut muutama yllättävä pistemenetys. Kinnarin Pesis ja Hyvinkään Tahko ovat molemmat onnistuneet voittamaan helsinkiläiset, ja myös Turku-Pesis niisti kotikentällään PuMulta yhden pisteen.

LP ei vieraspelissään PuMua vastaan pystynyt pisteisiin. Pari viikkoa sitten PuMu oli Meilahdessa parempi jaksoluvuin 3-2 ja 7-6. Kumpikaan ei siinä pelissä ollut parhaimmillaan ja helppoja juoksuja syntyi luvattoman paljon. LP:n peli on parantunut, siitä merkkinä kaksi puhdasta 2-0-voittoa viime peleistä.

Jos Dahlström ei ennakkokaavailuista huolimatta perjantaina kentälle ilmesty, on joukkueessa silti muita mielenkiintoisia pelureita. Loimaalaisille tutuin lienee muutaman kauden LP:n väreissä pelannut Nooa Hoikka. Jotkut muistavat myös Ville Rämetin nimen samoista kytköksistä LP:n kanssa. Ville Harju on vaarallinen kotiuttaja, tuttu mies mm. Koetuksen riveistä. Lisäksi myös kärkenä pelaava Veli-Matti Sigvartilla on edustanut Superissa Kiteen Palloa ja Sotkamon Jymyä.

LP:tä jäi varmasti kismittämään pisteiden menetys Meilahdessa. Siksi perjantaina onkin varmasti sata lasissa, ja pistesaldo halutaan tasoittaa. Erittäin mielenkiintoinen matsi luvassa perjantai-iltana.

Miesten suomensarja
pe 7.6. klo 18.00
Loimaan pesäpallostadion
LP-Puna-Mustat
Otteluisäntänä Rautanet Loimaa

Sunnuntaina pesisherkkua on luvassa lisää, kun rakas kilpakumppani Jokioisten Koetus tulee muutaman välivuoden jälkeen Loimaan pesisstadionille. Seura on monta vuotta pyrkinyt nousemaan Ykköspesikseen, ja se on kerännyt pelaajia riveihinsä ympäri Etelä-Suomea. Viimeksi haaviin tarttui Alajärvellä pesisoppinsa saanut Sasu Iivarinen. Miehen painuvat lyönnit tekevät yhä tuhojaan. Siitä todisteena tämän kauden teholuvut 1+13 kuudessa pelissä.

Lyöntivoimaa löytyy joukkueesta muutenkin. Loimaalaisia miellyttää erityisesti se, että Koetuksen parhaat kotiuttajat ovat olleet entiset LP:n pelaajat Jero Talvinen ja Valtteri Vuorio. Molemmilla teholukuna on 1 kunnari ja 14 tavallista lyötyä juoksua. Vertailun vuoksi voi mainita, että LP:n ykköstykki on ollut Toni Pomell 12 kotiutuksellaan.

Ulkopelissä yksi seurattava pari tulee varmasti olemaan kotipesässä. Vili Rantanen haastaa hieman kokeneemman Joona Iivosen taisteluun lautasen herruudesta. Vilin isä, Riku Rantanen, ohjastaa poikaansa Koetuksen pelinjohtajana. Pitkänhuiskea Vili pystyy matalilla syötöillään sekoittamaan vastustajan sisäpelin, jos syöttötuomarin linja sen sallii ja kaaripelissä ei olla hereillä.

Tiukka ja kiihkeäkin kamppailu lienee luvassa, kun vanhat kiistakumppanit iskevät yhteen sunnuntaina.

Miesten suomensarja
su 9.6. klo 15.00
Loimaan pesäpallostadion
LP-Jokioisten Koetus
Otteluisäntänä Loimaan Laatuauto

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Jarkko Littunen löi melkein juoksun

19.06.2024

LP:n nukahdus maksoi yhden pinnan

15.06.2024

Topi Tuura palaa kotistadionille

14.06.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet