Loimaan Palloilijat 28.05.2024

LP otti kolme pistettä

Turku-Pesis laittoi toisella jaksolla Loimaan Palloilijat tiukille, mutta viimeisessä vuorossa kotijoukkue pystyi kairaamaan tarvittavat juoksut ja sai kauden toisesta kotipelistä 2-0-voiton jaksolukemin 9-1, 3-2.

Ottelu lähti käyntiin niin kuin sen pitikin. LP vuorasi ulkokentän niin, että turkulaiset eivät saaneet ensimmäisellä jaksolla kuin kaksi kolmostilannetta. Näistä kahdesta toki toinen päättyi kotiutukseen, kun tuttu mies, Niko Julin, onnistui viimeisessä sisävuorossa rikkomaan kuparisen.

Se oli laiha lohtu, kun kotijoukkue oli siihen mennessä iskenyt jo yhdeksän juoksua. Nyt nähtiin railakasti lyöntipeliä, sillä suurin osa juoksuista tuli kunnon läpilyönneillä, joita Turun ulkokentällä ei ollut saumaa torjua.

Lyönti-iloittelun aloitti jaksolla kolme juoksua lyönyt Toni Pomell. Sen jälkeen oli jokereiden vuoro näyttää lyönnin mallia. Aluksi Arttu Kunnari puhkoi kolmospuolen kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti. Joona Iivonen ja Pomell siirsivät digitaalit 5-0-lukemiin. Sen jälkeen oli lyöntivireensä hyvin löytäneen Antti Ropposen vuoro juosta kunniaa, kun pallo kaartoi komeasti kopparin yli kenttään. Edellä myös Joona-Tapio Mattila toi juoksun.

Kotijoukkueen viimeisen juoksun niittasi Pomell.

- Olen erityisen tyytyväinen ensimmäisen jakson peliin kokonaisuudessaan ja siihen, miten toisella jaksolla tiukassa paikassa olimme kovia, kertoi voittaneen joukkueen pelinjohtaja Jesse Jokinen.

Tällä hän viittasi toisen jakson alun vaikeuksiin. Avausvuoro tyrehtyi kärjen takana tapahtuneeseen estämiseen, mikä hankaloitti parin seuraavaakin sisävuoron juoksutusta. Turku näki paikkansa tulleen ja teki hienoilla lyönneillä kaksi juoksua. Aluksi lautasen ääressä mukavasti touhunnut Matti Toivola pudotti kupperin väliin, ja sen jälkeen erinomaisesti kärkenä pelannut Jan-Kristian Collan yllätti LP:n takakentän ja kirmasi kunnarin tyhjään kenttään.

LP:n avausjuoksu tuli Akseli Åbergin läpilyönnillä, jolla Niko Mäki ehti helposti kotiin.

LP tuli tukalassa 1-2-tappioasemassa viimeiseen sisävuoroonsa ja onnistui kääntämään pelin itselleen. Kiitokset tästä menevät jokerikaksikko Kunnari-Ropponen suuntaan. Aluksi Kunnari pystyi lyömään tasoituksen Åbergin tullessa kotiin. Aikalisän jälkeen ensimmäinen kotiutus ei vielä tuonut tulosta, mutta ykköspalkittu Antti Ropponen hallitsi hermonsa ja löi viimeisellä lyönnillään saumasta johtojuoksun.

TuPe ei enää tasoittavallaan pystynyt uhkaamaan kotijoukkueen johtoa, mikä harmitti pelinjohtaja Jesper Forsmania.

- Kyllä toinen jakso olisi pitänyt ottaa. Eka jakso nyt oli mitä oli, mutta harmittaa, että peli päättyy merkkivirheeseen.

Antti Ropponen oli pelin jälkeen kaksijakoisissa mietteissä.

- Lämmin keli, kiva oli pelata ja ekalla jaksolla rallateltiin lyöntipelissä ihan kivasti. Toinen jakso oli hankala ja siihen olen itse osasyyllinen, kun takaetenemissä en ollut riittävän huolellinen. Paljon jäi vielä parannettavaa seuraaviin peleihin.

LP otti ns. pakkovoiton, mikä oli vähimmäistavoite. Seuraavaksi vastus oletettavasti kovenee, kun ensi sunnuntaina vastaan asettuu järvenpääläinen Kinnarin Pesis. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä kuusi pinnaa LP:tä perässä, mutta se on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin Loimaa.