Loimaan Palloilijat 15.06.2024

LP:n nukahdus maksoi yhden pinnan

Loimaan Palloilijat otti suvereenisti avausjakson Riihimäen Pallonlyöjiä vastaan pelatussa ottelussa. Toisella jaksolla sisäpeli tyssäsi totaalisesti, ja ottelu kääntyi kotijoukkueelle vasta supervuoron jälkeen lukemin 2-1 (11-2, 1-2, 1-0).

LP:n pelinjohtaja Jesse Jokinen tunnisti joukkueensa otteissa tutun ongelman.

- Ensimmäinen jakso mallikasta peliä sekä sisällä että ulkona. Toisella jaksolla hyydyttiin sitten mystisesti. Näin on käynyt kauden aikana ennenkin. Tällä kertaa looginen syy löytyy peliruuhkasta, jossa päävastustajia on kohdattu parin päivän välein. Bensa vaan loppui toisella jaksolla. Joukkue osoitti kuitenkin voimansa ottamalla superissa väkisin sen yhden tarvittavan juoksun ja pitämällä vieraat tasoittavallaan ilman kakkostilannetta.

Kaksijakoisuus kuvaa peliä erinomaisesti. Ensimmäisellä jaksolla RPL meni avausvuorossa jokereidensa Samu Saarisen ja Topi Tuuran lyönneillä 0-2-johtoon, mutta LP ei hätkähtänyt, vaan takoi heti tasoittavallaan tilanteeksi 4-2. Jokerina pelannut Joona Iivonen aloitti juoksutehtailun kotiuttamalla Akseli Åbergin. Paluun LP:n riveihin tehnyt Tommi Malinen tasoitti pelin lyömällä Miro Märsylän kotiin. Jatkoa seurasi Niko Mäen mailasta ja lukkari Samu Vesasen antamalla vapaataipaleella.

Toisen vuoron jälkeen taululla olivat jo ratkaisevat 9-2-lukemat lyöjinä Aleksi Lahti, Malinen ja Eemeli Mäki, jonka kolmospuolen puhkaisulla tuli kaksi juoksua. Yksi tuli jälleen vapaataipaleella.

Jakson lopulla Toni Pomell kiersi kunnarin. Iivosen kotiuttaessa Pomellin olivat jakson loppulukemat taululla.

LP hallitsi jaksoa mielin määrin, mistä kertovat myös kolmostilanteet, jotka menivät kotijoukkueelle 13-6.

Toisen jakson alussa LP:n sisävuoro oli tulokseton, mutta RPL teki taas tutut kaksi pinnaa. Molemmat löi vieraiden kakkospalkittu Henrik Ristolainen.

Sen jälkeen LP ei antanut loppupelissä Riihimäelle edes yhtään kolmostilannetta, mutta oma sisäpeli alkoi kangerrella. Viisi kertaa päästiin yrittämään etenijää kotiin, mutta vain Malisen ruuti oli tarpeeksi kuivaa.

Supervuorossakin LP:llä oli hankalaa, mutta kahden palon ajotilanteesta Malinen löysi viimeisellä lyönnillään saumasta tilaa ja varmisti kotivoiton.

Jobinpostia kotijoukkue sai toisella jaksolla, kun polttolinjassa palloa kiinni kurottanut Joona-Tapio Mattila reväytti takareittään niin pahasti, että joutui jättämään kentän. Loppupelin LP pelasi kahdella jokerilla, kun Joona Iivonen palasi lautasen ääreen ja hyvin alkupelin lukkaroinut Arttu Kunnari siirtyi polttolinjaan Mattilan paikalle.

Riihimäen pelinjohtaja Mikko Lehto kävi ottelun alussa kuumana tuomaristolle, mutta oli pelin jälkeen tyytyväinen ottelun lopputulokseen ja yhteen pisteeseen.

- Pystyimme pesemään kasvot ekan vuoron jälkeen. Teimme avausvuorossa paljon ulkopelivirheitä, joista tämän tasoinen joukkue kuin Loimaa rankaisee. Otteluun lähdettiin sillä mielellä, että yritetään kiusata näitä parempia joukkueita edes hieman, ja nyt se onnistui yhden pisteen verran.

RPL:n kärki kulki erinomaisesti. Tämän noteerasi myös otteluisäntä Loimaan Kivi, joka palkitsi ykköspalkinnolla 100% vaihtolyöntipelin pelanneen Eeli Rintamäen. Nuori mies on Hyvinkään Tahkon kasvatti, mutta sai viime kauden jälkeisen nousun myötä näytön paikan myös suomensarjaan RPL:n riveissä.

- Ekalla jaksolla peli meni niin kuin se meni, mutta tokalla petrattiin ja saatiin sisäpeliin lisää laatua. Oma peli sisällä onnistui hyvin. Ulkonakin ihan semmoinen normaali suoritus.

LP:n ykköspalkittu Toni Pomell näki ottelussa saman kaksijakoisuuden kuin muutkin.

- Hyvä, että sentään voitettiin. Vähän oli vaikeaa sen jälkeen, kun ensimmäinen jakso näytti, kuinka paljon parempia ollaan. Sen jälkeen tulee ne vaikeudet eikä saatu puristettua kolmea pistettä.

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Peli-ilme ratkaisi voiton LP:lle

10.07.2024

Ulvila vastassa kuuden pinnan pelissä

09.07.2024

Riihimäki katkaisi LP:n voittoputken

06.07.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet