Loimaan Palloilijat 05.07.2023

LP laittoi luukut kiinni

Ei pystynyt Oulun Lippo samaan kuin kotikentällään. Vieraiden ainoa läpilyönti nähtiin kotiutuskisassa, mutta siitäkään ei tullut kuin yksi juoksu. LP pystyi kukistamaan Lipon kotikentällään lähinnä pitävän ulkopelinsä ansiosta. Kauden kolmas voitto kirjattiin pitkän kaavan mukaan lukemin 2-1 (3-2, 0-2, 0-0. 1-2).

- Ulkopeli oli tänään sitä vanhaa LP:tä, kertoi tyytyväinen pelinjohtaja Joni Kalttonen.

- Teemana oli hymyä, rentoutta ja tahtoa. Ekalla jaksolla nämä näkyivät. Hyvin saatiin takatilannetta, ja Tommilla kävi hyvin keppiin. Toisella jaksolla taisi tulla pieni ulospuhallus, mikä on täysin ymmärrettävää, kun kausi on ollut tällainen. Superissa ulkopeli piti. Kun Joona Iivonen pelaa ulkona noin, niin silloin voimme voittaa pelejä.

Kaksi pistettä oli pelinjohtajan mielestä hyvä saalis, kun otetaan huomioon joukkueen loukkaantumistilanne.

- Kasper Leijonia pitää säästellä, samoin Mikko Pauna pelasi tänään käytännössä vain ulkopeliä, ja Perttu Kenttäaho oli kokonaan poissa. Kolme etenemisvoimaista kaveria ei ole kunnolla mukana. Kyllä se tuntuu.

LP pelasi ensimmäisellä jaksolla rennosti ja sai luotua riittävästi kolmostilanteita jokeri Tommi Angervistolle, joka löi jakson kaikki kotijoukkueen juoksut. Pari tuli vastustamattomilla kumuroilla kakkosjatkeen tuntumaan, yksi Lipon kopparin selkeästä virheestä.

Kun ulkopeli piti, niin Lipon kaksi kavennusjuoksua eivät riittäneet.

Toisella jaksolla Lippo teki jälleen kaksi juoksua, ja tällä kertaa se oli tarpeeksi kotijoukkueelle, joka ei saanut peliään kulkemaan.

- Taisi tulla tauon jälkeen jonkinlainen tyytyväisyys voitettuun avauspinnaan, mietiskeli LP:n ykköspalkittu Tommi Angervisto ottelun jälkeen.

- Hyvältä tuntuu, kun ei näitä voittoja liikaa ole tällä kaudella tullut. Ekalla jaksolla oltiin yhtenäinen joukkue, ja kun sisäpeli pyöri niin hyvin, että pääsin joka vuorossa lyömään, niin pääsin hyvin peliin mukaan.

Supervuorossa molemmat joukkueet jäivät nollille, ja mentiin kotiutuslyöntikisaan.

LP onnistui siinä kahdesti. Nooa Hoikka laittoi vastustajan linjan suorittamaan, ja Akseli Åberg ehti kotiin. Aleksi Lahti onnistui puolestaan yllättämään Lipon ulkokentän lyhyellä lyönnillään, jossa Lipon lukkarin Santtu Savusalon piikkarit eivät nopeassa suunnanvaihdossa pitäneet, ja Santeri Holma syöksyi toisen juoksun.

Lippo pysyi pelissä mukana jokerilyöjiensä avulla. Teemu Lepistö löi aluksi kavennuksen, jonka jälkeen ottelussa yhteensä neljä kotiutusta lyönyt ja ykköspalkittu Jussi Partanen pelästytti lähes 300-päisen kotiyleisön lyömällä pallon kolmoskulmasta ulos. Kostea nurmikko ja ripeästi pallon perään ehtinyt Niko Mäki estivät Partasen kunnarin ja kolmannen juoksun tulon.

Toisessa kotarissa Nooa Hoikan lyönnillä kotiin ehti Åberg. Joona Iivosen juonikkuus lukkarina esti Lipon yritykset, ja kotijoukkue pääsi juhlimaan kauden toista kotivoittoaan.

Vieraiden pelinjohtaja Riku Tolonen myönsi auliisti joukkueensa hävinneen paremmilleen.

- Kaksijakoiset ajatukset. Loimaa ansaitsi pisteet, koska löi paljon paremmin kuin me. Ulkopelissä meillä ei mitään hätää ollut, mutta lyöntipeli takkuili. Halusimme tänään kierrättää pelaajia. Meillä on kuitenkin tässä heinäkuussa ottelu lähes joka kolmas päivä. Pakko tasoittaa kuormaa.

Lipon Jussi Partanen harmitteli joukkueensa otteita.

- Oltiin hieman uneliaita eikä oikein päästy pelin päälle. Tehtiin sisäpelissä paljon helppoja virheitä, ja Angervisto löi väkisin juoksuja kakkosjatkeelta. Toinen jakso oli sitten parempi. Itselle sattui tulemaan ihan hyviä lyöntejä, mutta ei ne silti voittoon asti riittäneet. Harmittaa.

Voitollaan LP nousi pois jumbopaikalta tasapisteisiin Alavuden kanssa. Seuraavaksi LP suuntaa toiselle tuplapelikiertueelleen. Keskiviikkona aloitetaan Kannuksesta ja toinen peli pelataan torstaina Seinäjoella. Kotikentälle LP palaa vajaan kahden viikon päästä tiistaina Jyväskylän Lohea vastaan.

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Arttu Kunnarilla komea debyytti

18.05.2024

LP otti pisteet Espoosta

12.05.2024

Kausi käyntiin kotivoitolla

11.05.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet