Loimaan Palloilijat 21.06.2023

LP kukisti Kannuksen

Loimaan Palloilijat otti kauden toisen voittonsa vaiherikkaassa ottelussa, jossa Kannuksen Ura hallitsi suvereenisti ensimmäistä jaksoa ja LP yhtä vakuuttavasti toista jaksoa. Seurauksena oli supervuoro, jonka kotijoukkue vei riemukkaasti 1-0 ja katkaisi samalla kahdeksan pelin tappioputkensa.

Ensimmäisellä jaksolla kentällä oli vain yksi joukkue. Ura löi kahdella kunnarin tuoneella läpilyönnillä pöytään tylyt 0-5-lukemat heti kahdessa avausvuorossa. Aluksi Henri Heikkinen löi pallon koppareiden välistä maisemaan. Kotiin ehtivät kunnarin lisäksi Vertti Kontinaho ja Konsta Launonen.

Toisessa vuorossa puhkomisvuorossa oli Launonen, jonka kakkospuolen läpärillä kunnarin lisäksi toisen juoksun toi Kontinaho.

Jaksoon mahtui useita muitakin komeita lyöntejä, joita kuitenkin pysäyttelivät sekä kopparien jalat että kakkospuolen kuusetkin. Loimaa jäi jalkoihin, vaikka jokeri Nooa Hoikka onnistuikin kahdesti. Kotiin ehtivät Mikko Pauna ja Niko Julin.

Jakson loppulukemat 2-8 viimeisteli Antti Toivola.

- Jaksotauolla mietimme valmennuskolmikollamme, mitä olisi tehtävissä, kun esitys oli meillä tuollainen. Päätimme jatkaa samalla lyöntijärjestyksellä. Mutta jokin herätys oli tehtävä. Tuli sitten ärähdettyä kopissa sillä tavalla, mitä en vielä kertaakaan tällä kaudella ole tehnyt. Saimme hyvän alun toiselle jaksolle. Teemana oli pelin yksinkertaistaminen ja usko omaan tekemiseen. Siitä se ilme sitten löytyi, ja jälki oli sen mukaista, avasi ottelun puolivälin tapahtumia pelinjohtaja Joni Kalttonen.

Peli muuttui toisella jaksolla ensimmäisen peilikuvaksi. Nyt kotijoukkueella lyönnit napsuivat keppiin. Ura puolestaan kadotti peli-ideansa kokonaan, ja varsinkin ulkopelissä oli todella vaikeaa. Tämän myönsi myös pelinjohtaja Jarmo Kauppinen.

- Ekalla jaksolla saatiin paljon juoksuja, vaikka ei pelattu mitenkään erityisen hyvin silloinkaan. Toisella jaksolla tapahtui sitten totaalinen ulospuhallus. Oli pojilla ilmeisesti jo juhannus mielessä. Ulkopeliin olen todella pettynyt. Tämä oli hyvä opetus meille. Totaalidroppi on ollut tuloillaan. Nyt se koettiin toisella jaksolla, eikä superissakaan saatu mitään aikaiseksi.

LP sai pelihurmoksen päälle, kun Tommi Angervisto näytti aluksi muille mallia. Ensimmäisessä vuorossa päänavaus, jolla kotiin tuli Akseli Åberg. Toisessa vuorossa jatkoa, kun kotipesään ehti Julin. Välissä Aleksi Lahti kotiutti Åbergin, ja sitten oli Angerviston huippuhetken vuoro. Kaunis kumura kakkosjatkeelle, ja siitä pallo komealla pompolla kopparin yli kohti kiekkokaukalon laitoja. Pajatson tyhjennys nitkautti viimeisetkin rippeet kannuslaisten selkärangasta.

Nooa Hoikka kotiutti vielä Angerviston kolmannen vuoron päätteeksi siirtäen digitaalit lukemiin 8-0.

Viimeisessäkään vuorossa ei himmailtu, vaan tehtiin vielä kolme juoksua ns. kaupanpäälle lyöjinä Elmeri Iivonen, Hoikka ja Julin.

Se, että joukkue jaksoi selkeässä johtotilanteessa ja kovassa helteessä jatkaa pelaamistaan, oli hyvä merkki jatkoa ajatellen. Superissa joukkue todella halusi ottaa kauden ensimmäisen kotivoittonsa eikä jäänyt paistattelemaan tyytyväisenä yhden jakson voittoaan.

Ratkaisu tuli harhaheitolla, kun Niko Julinin vaihtolyönti laittoi Kannuksen ulkokentän suorittamaan, ja polttoheitto livahti ohi kolmospesän, josta Perttu Kenttäaho toi voittojuoksun.

Joukkueiden ykköspalkitut Konsta Launonen ja tällä erää viimeisen pelinsä LP:n paidassa pelannut Elmeri Iivonen kuvailivat ottelun kulkua näin:

- Toisella jaksolla nukahdettiin, ei ollut peliasenne kohdillaan. Loimaa paransi peliään huomattavasti. Pallo merkistä väliin eikä mitään ollut tehtävissä. Superissa ei saatu peliä käynnistettyä. Eka jakso tuli vähän liian helpolla, ja se sitten kostautui.

- Eka jakso oli huono. Onneksi saatiin voitto kairattua. Toivottavasti sain autettua joukkuetta tästä eteenpäin. Huolellisuutta ja kärsivällisyyttä sisäpeliin vaan lisää, niin jatkossa voittoja tulee huomattavasti enemmän.

Juhannustauolle on hieno lähteä voitto taskussa. Seuraavan kerran pelikentälle tullaan viikon päästä keskiviikkona, kun KPL saapuu Loimaalle.

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
LP koki putoamisen karun kohtalon

26.08.2023

Seinäjoki lähellä sarjapaikan uusimista

23.08.2023

SMJ vei trillerin

19.08.2023

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet