Loimaan Palloilijat 27.06.2023

LP kohtaa keskiviikkona Koplan

Kouvolan Pallonlyöjien kakkosjoukkue saapuu keskiviikkona Loimaalle. Pienen juhannustauon jälkeen Ykköspesis-kausi jatkuu Loimaalla revanssihengessä, sillä reilu viikko sitten LP menetti nolosti tilaisuutensa ottaa ainakin yksi piste Kouvolassa pelatusta ottelusta.

Kouvolassa pelatussa ottelussa koko ottelu eteni erittäin tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue pystyi ensimmäisellä jaksolla puristamaan yhden juoksun, mutta se riitti jaksovoittoon. Toinen jakso oli jo tulossa Loimaalle, mutta viime hetkellä Kopla sai kaipaamansa tasoitusjuoksun, ja näin pisteet jäivät Kouvolaan.

Keskiviikkona nähdään, onko joukkueiden pelaamisessa tapahtunut tuon kohtaamisen jälkeen oleellisia muutoksia. Kotijoukkueen osalta isoin muutos nähdään lautasen äärellä, kun Elmeri Iivosen lainapesti Alajärveltä päättyi, ja velipoika Joona palaa yhdeksikköön. Armeijan palveluksessa olevan Vili Hettulan pelaaminen ratkeaa Puolustusvoimien päätöksellä. Muita muutoksia pelinjohtaja Joni Kalttonen tuskin joukkueeseensa tekee, sillä yleensä slogan ”voittanutta joukkuetta ei muuteta” pitää paikkansa.

Kannus-voiton myötä LP sai uutta uskoa tekemiseensä. Edelleen on hyvä muistaa, että sarjan tyvipäässä kuusi joukkuetta on seitsemän pisteen sisällä, joten voitoilla sarjasijoitus voi nousta hetkessä huomattavasti.

Kouvolan nuori joukkue on kahden pisteen päässä kymmenentenä. Se koostuu pitkälti omista kasvateista ja muista lähiseutujen nuorista lupauksista. Kouvolassa tehdään erinomaista juniorityötä, ja siellä nähdään tärkeänä, että Superin joukkueeseen tyrkyllä oleville pelaajille on tarjolla kovia otteluja Ykköspesis-tasolla.

Niinpä esimerkiksi sieppari Eemeli Laine ja kakkospolttaja Aapo Kinnunen ovat tälläkin kaudella päässeet muutamassa ottelussa haistelemaan Superpesis-tunnelmaa KPL:n ykkösjoukkueen mukana.

Oma tarinansa on lukkari Aleksi Vainio. KPL:n ykköslukkarin Elias Pitkäsen vaikea käsivamma juuri ennen kauden alkua pakotti Vainion siirtymään myös Superissa lautasen ääreen. Siksi Ykkösen peleissä lukkarina ovat muutamissa peleissä olleet myös nuoret Aaron Honkanen ja Julius Haatainen.

Koplan kakkosjoukkueen pelit ovat olleet juoksurikkaita. KPL on päästänyt sarjassa eniten juoksuja (96), mutta vastapainoksi se on myös tehtaillut paljon kotiutuksia. 77 lyödyllä juoksulla se on Ykköspesiksen kolmanneksi paras lyöntijoukkue. Juoksujen määrään vaikuttaa oleellisesti se, että Koplan juniorijoukkue on erittäin nopea ja etenemisvoimaa löytyy laajalta rintamalta.

LP:n ulkokentän pitääkin olla joka tilanteessa tarkkana ja pyrkiä estämään nopeiden etenijöiden pääsy kotiutustilanteisiin. Jos siinä onnistutaan, on voittoputken kasvattaminen mahdollista.

Miesten Ykköspesis
ke 28.6. klo 18.00
Loimaan pesäpallostadion
LP-Kouvolan Pallonlyöjät
Otteluisäntänä Hunajayhtymä

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Jarkko Littunen löi melkein juoksun

19.06.2024

LP:n nukahdus maksoi yhden pinnan

15.06.2024

Topi Tuura palaa kotistadionille

14.06.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet