Loimaan Palloilijat 17.07.2023

Lohta pyytämään

Ykköspesis jatkuu LP:n osalta tiistaina kotiottelulla Jyväskylän Lohea vastaan. Joukkueet ovat jo monena vuonna peräkkäin käyneet keskenään kiivaita ja tasaisia otteluja. Vieraspelissään Jyväskylässä LP jäi juoksuitta ja pisteittä, joten nyt on kalavelkojen maksun paikka.

Kun Ykköspesiksen runkosarjaa on jäljellä enää kolmannes, on Jyväskylän Lohi mielenkiintoisessa tilanteessa. Se on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä eli kiinni paikassa Superpesis-karsintoihin. Pisteissä se on kahden voiton päässä jopa sarjan kärkipaikasta. Toisaalta sillä on myös vain viisi pinnaa eroa viimeiseen suoraan säilyjän paikkaan eli kahdeksanteen sijaan. Voitoilla siis toivo jatkopeleistä Superiin elää, mutta tappioilla myös toinen, vielä julmempi, karsintasarja häämöttää.

Lohen alkukausi oli mainio. Kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan se voitti peräti seitsemän, ja ainoasta tappiopelistäkin Puijon Pesistä vastaan se pystyi ottamaan siitäkin yhden pisteen.

Keskimmäinen kolmannes on sen sijaan sujunut heikommin. Kuntopuntarissa se on saavuttanut viimeisestä kahdeksasta ottelusta vain kolme voittoa.

LP:tä vastaan pelattu kotiottelu Koskenharjulla päättyi toukokuussa lukemiin 1-0, jaksojen mennessä vähäjuoksuisessa ottelussa 3-0 ja 0-0. Viime viikonloppuna Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelussa Lohea edustaneet Valtteri Havukainen ja Arttu Rauhamäki löivät silloin kotiottelussaan juoksun mieheen, ja kolmannesta vastasi Roope Pöyry.

Lohen otteluissa juoksumäärät ovat jääneet melko pieniksi. Jyväskyläläiset ovat lyödyissä juoksuissa neljänneksi viimeisiä. Vähemmän kotiutuksia on vain Alavudella, Loimaalla ja Simon Kirillä.

Tiistai-iltana nähdään, onnistuuko LP ottamaan tämän kauden ensimmäisen juoksunsa Lohea vastaan, ja se, pystyykö Lohi jälleen ottamaan pisteet Loimaalta. Viidestä viimeisestä joukkueiden välisestä kohtaamisesta Lohi on voittanut neljä. Ainoa voitto LP:ltä on viime kesältä, mutta ei silloinkaan omalta kotikentältä, vaan historiallisesta kautta aikojen ensimmäisestä virallisesta miesten pesäpallon sarjapelistä Ahvenanmaan Jomalassa, jolloin LP oli parempi kotiutuslyöntikisaan saakka venyneessä ottelussa.

Lohen kannattajat olivat silloinkin paikalla, kuten jokaisessa vieraspelissä on ollut tapana. Tonnin kalat ja heidän intohimoinen vetäjänsä Tuomo Halttunen rumpuineen nähtäneen myös tiistaina paikalla, joten tule sinäkin.

Tervetuloa!

Miesten Ykköspesis
ti 18.7. klo 18.00
Loimaan pesäpallostadion
LP-Jyväskylän Lohi
Otteluisäntänä LähiTapiola

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Arttu Kunnarilla komea debyytti

18.05.2024

LP otti pisteet Espoosta

12.05.2024

Kausi käyntiin kotivoitolla

11.05.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet