Loimaan Palloilijat 18.07.2023

Lohi pääsi karkuun

Ei ollut LP:stä tiistai-iltana Jyväskylän Lohen kesyttäjäksi. Arvokala karkasi heti ottelun alussa Joonas Riikilän läpilyönnillä tavoittamattomiin. Toisellakin jaksolla Lohi pelasi varmasti ja otti kauden viidennen kolmen pisteen voittonsa lukemin 0-2 (1-6, 2-4).

Loimaalaiset saivat täystyrmäyksen heti ottelun avausvuorossa, kun aluksi Lohen Roope Pöyry kotiutti Valtteri Havukaisen ja seuraava lyöjä Joonas Riikilä puhkaisi takakentän kolmen juoksun arvoisesti. 0-4-tilanteessa jyväskyläläisille riitti, että räpylä pidettiin varmana.

Se onnistuikin yhtä kavennusjuoksua lukuun ottamatta. Nooa Hoikka rikkoi kotijoukkueen kuparisen pussinpohjalyönnillä, jolla kotiin taisteli Kasper Leijon.

Ottelun ykköspalkittu Riikilä oli syystäkin tyytyväinen sekä omaan että joukkueensa tekemiseen.

- Viime otteluissa on alkanut vähän mailaankin osumaan. Se tuo itseluottamusta, ja silloin on kiva pelata. Varsinkin nyt, kun Kouvolaa vastaan kyykättiin, oli tosi tärkeät kolme pinnaa. Kotiutuspaikoissa oltiin kovia. Yleensä ollaan jääty vähiin juoksuihin otteluissa, joissa ei olla pystytty läpilyönteihin. Nyt saatiin se läpäri, joka avasi lyöntipeliä muutenkin. Jätkät meni todella hyvin kentälle, ja vaihtajatkin hoiti hommat erinomaisesti.

Toisella jaksolla läpilyöntejä ei enää nähty, mutta silti kovan sadekuuron avaamalla jaksolla nähtiin kuusi juoksua.

Lohi pääsi taas kuskin penkille Tuomas Luukkosen ja Riikilän lyönneillä.

LP pääsi tasoihin Tommi Angerviston perättäisillä onnistumisilla. Tommin iskuilla polttolinjaan kotiin ehtivät Toni Pomell ja Mikko Pauna.

Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun Riikilä löi vielä yhden juoksun ja perään Joona Iivoselta lipsahti kaksi väärää pahaan paikkaan.

Loimaan parhaat löytyivät nuoriso-osastolta. Ykköspalkinnon nappasi mukavasti kärjessä edennyt ja etukentällä tuhojaan tehnyt Kasper Leijon. Kakkonen oli nuorten Itä-Länteen valittu Perttu Kenttäaho.

Kasper oli syystäkin tyytyväinen parantuneisiin otteisiinsa.

- Joukkueen pelissä oli tänään paljon hyviä vuoroja, mutta sitten tulee yksittäisiä mustia vuoroja, jotka sitten ratkaisevat pelit. Takareisivaivojen jälkeen luottamus kentällemenoon on kasvanut, ja nyt vaikka lyönneissä on välillä hakemista, niin kun on halua kentälle, niin kyllä sinne silloin paremmin pääseekin. Myös ulkopelissä olemme Joonan kanssa löytäneet yhteisen sävelen, niin palojakin alkaa tulla enemmän.

Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu oli helpottunut ottelun jälkeen.

- Viime peli oli melkoinen mahalasku tuolla Kouvolassa. Nyt lähdettiin peliin aikamoisella kiukulla, ja saatiin Riikilän lyönnillä hyvä startti. Se me tarvittiin, kun on ollut nihkeää tuo sisäpeli. Toinen jakso oli vaikeampi, mutta varmasti aika ansaittu lopputulos kuitenkin. Tiedettiin, että tilanteita saadaan, koska vastustajalla on noin heikko etukenttä.

Riikilän lisäksi Lohesta palkittiin erinomaisen vaihtopelin pelannut Valtteri Havukainen.

LP:llä on viikon tauko otteluissa. Ensi tiistaina pelit jatkuvat kotistadionilla Haminaa vastaan.

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Arttu Kunnarilla komea debyytti

18.05.2024

LP otti pisteet Espoosta

12.05.2024

Kausi käyntiin kotivoitolla

11.05.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet