Loimaan Palloilijat 28.06.2023

Kouvola vei pisteet

Ei onnistunut Loimaan Palloilijoilta voittoputken pidentäminen. Kouvolan Pallonlyöjät oli selkeästi parempi joukkue ja ansaitsi kolme pistettä lukemin 0-2 (2-4, 0-5).

LP:n vaikeudet alkoivat jo alkuviikosta, kun pelaajistossa tapahtui lieviä loukkaantumisia. Varotoimenpiteenä mm. Mikko Paunaa ei juoksutettu ottelussa lainkaan. Kun vielä Perttu Kenttäahon selkä meni alkuverryttelyssä juntturaan, oli muutenkin kapea etenijäosasto vaikeuksissa.

Kun tähän lisätään vielä valtava määrä merkkivirheitä, ei sisäpelistä ollut odotettavissa kovinkaan paljoa. Yhden sisävuoron verran kotijoukkue jaksoi pyristellä pelissä mukana. Ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa lyöntipeli rullasi kahden juoksun arvoisesti. Toni Pomellin ja Aleksi Lahden kotiutukset olivat mallikkaita, mutta sen jälkeen lisäjuoksujen tuleminen ei ollut edes lähellä.

Kouvolan ulkopeliä pyöritti mallikkaasti pikakomennuksella Joensuusta Koplan riveihin tullut lukkari Ukko Schroderus. Nuorukaisen taidot noteerasi myös LP:n pelinjohtaja Joni Kalttonen.

- Lähtökohdat otteluun olivat haastavat, mutta silti enemmän harmittaa nuo merkkivirheet. Oma osansa oli kaverin lukkarilla. Sekoitti sekä meidän kaartamme että erityisesti pelaajien päitä. Esiintyi hienosti lautasen ääressä.

Tällä kaudella Joensuussa suomisarjaa pelannut 17-vuotias Schroderus myönsi avauspelin Ykkösessä jännittäneen ennen ottelua.

- Kouvolasta soiteltiin, että tuukko syöttelemään, ja minä tulin. Bussissa vielä jännitti, mutta sitten, kun kentälle tultiin, niin helpotti. Peli lähti hyvin käyntiin, niin ei siinä sitten enää ollut jännittämisen aihetta. Ulkopeli oli meillä hyvää.

Saman noteerasi myös KPL:n pelinjohtaja Juuso Ilander.

- Meidän ulkopelimme oli yhtä vuoroa lukuun ottamatta rauhallista. Ukko toi hyvää tempoa meidän pelaamiseemme. Sisäpelissäkin saatiin tarvittaessa lyötyä etenijää kotiin, vaikka välillä tulikin noita kahden palon lyöntivuoroja.

Ykköspalkittu Schroderus ei tyytynyt debyytissään pelkästään sekoittamaan Loimaan sisäpeliä, vaan hän ratkaisi ensimmäisen jakson kunnarin ja yhden tavallisen tuoneella takakentän läpilyönnillä kakkoskulman postimerkistä.

Jokeri Jani Hoteila ansaitsi puolestaan kakkospalkinnon lyömällä toisella jaksolla 0-2- ja 0-3-juoksut, joilla LP:n voitonhaaveet karkasivat tavoittamattomiin.

LP:n paras oli juoksun lyönyt ja vaihtolyönneissään onnistunut Aleksi Lahti. Mies kertoi sisäpelin sujumisen taustalla olevan ainakin kaksi asiaa.

- Olen päässyt nyt pari peliä pelaamaan tutulla kakkosvahdin paikalla. Se tuo itseluottamusta myös lyöntipeliin. Tykkään sisäpelissä, kun saan vastuuta, ja silloin pallokin osuu keppiin paremmin

Kun Ykköspesistä on nyt LP:n osalta pelattu tasan puolet, on joukkue peränpitäjänä kuudella pisteellään. Runkosarjan päätteeksi neljä viimeistä joukkuetta joutuu karsintasarjaan, josta kahden joukkueen taival Ykkösessä päättyy. Vielä on kuitenkin 12 peliä jäljellä. Tällä hetkellä ensimmäisenä karsinnat välttävänä joukkueena on Oulun Lippo 13 pisteessä.

Ensi viikonloppuna on tilaisuus lisätä pistepottia, kun LP tekee pohjoisen turneen, jossa se kohtaa aluksi lauantaina Simon Kirin ja sunnuntaina juuri Lipon.

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Jarkko Littunen löi melkein juoksun

19.06.2024

LP:n nukahdus maksoi yhden pinnan

15.06.2024

Topi Tuura palaa kotistadionille

14.06.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet