Loimaan Palloilijat 09.06.2024

Koetus kaatui kunnareilla

Rempseää lyöntipeliä esittänyt kotijoukkue Loimaan Palloilijat ei antanut vieraalleen Jokioisten Koetukselle mahdollisuuksia pisteisiin. Jaksoin 5-4, 7-2 LP otti kolme pistettä ja repäisi eron jokioislaisiin viiteen pisteeseen.

Komeita kunnareita, torikokouksia, huutelua ja Nikon nyyttikestit. Siinä kattausta sunnuntai-iltapäivän paikallisvääntöön Loimaan Palloilijoiden ja Jokioisten Koetuksen välillä. Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet sarjapelissä 2019, mutta helposti vanha tuttu kisatunnelma saatiin joukkueiden välille viriteltyä.

Tunnelmasta nautti myös toisen jakson läpilyönnillään ratkaissut, LP:n ykköspalkittu, Joona-Tapio Mattila.

- Tunnetta oli kentällä. Varmaan paras peli meiltä nimenomaan tunteen ja pelissäolon puolesta. Lataus ei kuitenkaan mennyt yli, vaan pysyi meillä hienosti hallinnassa. Hereillä oltiin, ja se näkyi suorituksissa.

Hieman yli kaksisataa katsojaa sai varmasti rahoilleen vastinetta heti pelin alusta lähtien. Avausjuoksun tinttasi jälleen erittäin hyvän sisäpelin pelannut Toni Pomell. Akseli Åberg kipitti kotiin.

Koetus sai kuitenkin myös heti avausvuorossa juoksusarakkeeseensa merkintöjä, kun Jokioisten ykköspalkittu Jero Talvinen iski kahdella perättäisellä lyönnillä kaksi juoksua. LP:n ulkokenttä hieman avitti juoksujen syntymistä.

Hienosti joukkue kuitenkin kasasi itsensä ja ratkaisi jakson toisessa vuoroparissa. Komeilla lyönneillä LP siirtyi 5-2-johtoon. Juoksuputken avasi Antti Ropponen. Pomell ja Joona Iivonen jatkoivat, ja viidennen juoksun taiteili Arttu Kunnari.

Pieni nitkahdus kuului Koetuksen pelaajien selkärangasta, ja joukkue tuntui käyttävän energiansa vääriin asioihin. Pieni toivonkipinä kuitenkin syttyi, kun neljännen lopettavalla jokeri Miki Leppäniva puhkaisi kakkospuolen kahden juoksun arvoisesti ja kavensi tilanteen 5-4:een.

LP:n ulkopeli kesti kolme ajolähtöä eikä tasoitusjuoksua nähty.

Joukkueet kävivät kiivasta sananvaihtoa tauolle mentäessä, mutta mitään isompaa tarvetta huomautuksiin tai kortteihin ei tuomaristo tilanteissa nähnyt.

Tunnetaso siis pysyi korkeana myös pukukopissa. Liekö tämä ollut syynä siihen, että kotijoukkue pystyi heti toisen jakson alussa lyömään luun kurkkuun Koetukselle.

Juoksuiloittelun aloitti em. Joona-Tapio Mattila, jonka yläkierteinen lyönti yllätti Koetuksen kolmoskoppari Jero Talvisen. Kunnari ja yksi tavallinen oli kelpo aloitus jaksolle. Mutta jatkoa seurasi.

Comebackin LP:n riveihin tehnyt Sebastian Jaakkola kuritti puolestaan jokioislaisten kakkospuolta. Nyt kunnarin lisäksi kirjattiin kaksi muuta juoksua. 5-0 oli tyly aloitus jaksolle.

Koetus ei saanut minkäänlaista kiriä enää aikaiseksi, vaikka Vili Rantanen ja Sasu Iivarinen kaksi kavennusjuoksua tekivätkin. Talvinen harmitteli ottelun jälkeen sitä, että oma joukkue ei saanut peliään rullaamaan missään kohtaa ottelua.

- Sisäpeli oli tukkoisaa. Meillä ei saatu paikkoja luotua keskipalkin kotiuttajille, joista esim. Iivarinen jäi tänään tosi vähälle ruoalle.

LP kaunisteli vielä jaksonumeroita, kun Mikko Lehtisalo löi kauden avausjuoksunsa ja Pomell löi illan kolmannen pinnansa.

Koetuksen pelinjohtaja Riku Rantanen oli pelin jälkeen harmissaan joukkueensa otteista.

- Omiin virheisiin kaaduttiin. Tuli paljon alokasmaisia virheitä sekä räpylässä että sisäpelissä. Vähän tuntui siltä, että ei ollut tänään tappamisen fiilistä meidän pelureilla. Tunnetta oli sillain, että suu kyllä kävi, mutta pelaaminen tapahtui puolivaloilla. Ei keskitytty olennaisiin asioihin.

Vähemmän yllättäen LP:n pelinjohtaja Jesse Jokinen oli melko päinvastaisissa tunnelmissa.

- Tyytyväinen voi olla. Meni sen mukaisesti, mitä oli valmistauduttu. Aiemmissa peleissä havaittuihin kipukohtiin haettiin ratkaisuja. Olen jopa hieman yllättynyt, miten hienosti niitä pystyttiin jo tänään taklaamaan. Hieno, tunteikas peli.

Vastustajat LP:n seuraavissa otteluissa tulevat edelleen ns. ykköskorista. Torstaina matkustetaan Ulvilaan, josta paikallinen UPV nousi hetkellisesti jopa sarjakärkeen ja tarjoaa varmasti kovan vastuksen. Lauantaina palataan kotistadionille, jonne saapuu Topi Tuuran johdolla Riihimäen Pallonlyöjät.

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Jarkko Littunen löi melkein juoksun

19.06.2024

LP:n nukahdus maksoi yhden pinnan

15.06.2024

Topi Tuura palaa kotistadionille

14.06.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet