Loimaan Palloilijat 17.06.2023

Kiri halusi voittoa enemmän

Jyväskylän Kiri otti kauden neljännen voittonsa ja jätti LP:n edelleen sarjan viimeiselle sijalle. Ensimmäinen jakso oli lopulta selkeää Kirin hallintaa. Toinen jakso oli tiukempi, mutta siinäkin vieraiden hanska piti kotijoukkuetta paremmin.

Ensimmäisellä jaksolla Loimaan lukkariksi kolmen pelin ajaksi tullut Elmeri Iivonen piti Kirin lyöntipelin hyvin kurissa. Tilanteiden teko oli molemmille vaikeaa, kunnes ottelun ykköspalkittu Luukas Poutanen avasi lyöntihanat. Komea painuva lyönti takarajan tuntumaan toi Poutaselle kunnarin ja kaksi tavallista juoksua.

Kiri sai hengen päälle ja pelasi pitkän sisävuoron, jonka aikana Aleksi Karttunen tyhjensi aluksi ajolähdössä kentän, ja sen jälkeen vielä Niklas Moilanen kotiutti Karttusen siirtäen tulostaululle tylyt 0-8-lukemat.

LP sai avausjaksolla vain kaksi kolmostilannetta Kirin kymmentä vastaan.

Kuumuus helpotti hieman toisella jaksolla, kun taivas pilveni, mutta kotijoukkueen peliin sekään ei tuonut tarvittavaa muutosta, vaikka Nooa Hoikka kotiuttikin avausvuorossa Akseli Åbergin.

Kirin vastaus tuli heti. Aluksi harhaheitolla Iiro Hyvönen tasoitti tilanteen, ja sen jälkeen Kimmo Carlsonin lyönnillä vieraat menivät 1-2-johtoon. Se oli hyvä oivallus Kirin pelinjohtajaksi ylenneeltä Ville Vierimaalta, joka kolmostilanteessa laittoi rohkeasti kotiutusmerkin päälle. Toki Carlson, jos kuka, on se luottoratsu, johon kelpaakin tiukoissa tilanteissa luottaa.

Kiri meni vielä 1-3-johtoon ensimmäisessä vuorossa Karttusen lyönnillä ja laittoi kotijoukkueen heti selkä seinää vasten.

Toni Pomell kotiutti Mikko Paunan, mutta sen jälkeen Kiri laittoi luukut kiinni eikä enää antanut lisäjuoksuja.

- On ollut pitkään vaikeuksia oman pelin kanssa, ja vielä eilen oli vaikeuksia Kankaanpäässä myös tuomariston kanssa, joten voitto maistuu kyllä erittäin hyvältä, kertoi Luukas Poutanen ottelun jälkeen.

- Saatiin sisäpeliä auki ja muutama läpilyöntikin ensimmäiselle jaksolle, niin tuli sitä kautta hieman iloisuutta tuohon peliin. Sen jälkeen pelattiin hyvää ulkopeliä. Kaikki halusivat eilisten koettelemusten jälkeen näyttää, ja siinä onnistuttiin.

Kirin joukkue oli alusta saakka huomattavasti halukkaampi hakemaan voittoa, ja Poutasen ja Karttusen kunnarit nostivat peli-iloa entisestään. LP:n alistunutta ilmettä harmitteli myös Loimaan ykkösenä palkittu Elmeri Iivonen.

- Mukava oli pelata taas kotona, mutta kyllä minä tänne tulin voittamaan. Huomaa selvästi, että joukkueella ei tänä kesänä ole oikein peli kulkenut. Sisäpelissä oli ongelmia, mutta erityisesti huomasi sen, että onnistumisia ei tuuletettu ja fiilis kaiken kaikkiaan puuttuu.

Kankaanpäässä pelikiellon saanutta pelinjohtajaa Jukka Karttusta tuurannut Ville Vierimaa oli syystäkin tyytyväinen omiensa otteisiin.

- Pyrittiin yksinkertaistamaan ja vähän nopeuttamaan vaihtotilannepeliä. Tänään saatiin sillä tuollainen tulos aikaiseksi, joten siihen voi kyllä olla tyytyväinen. Karttunen ohjeisti hieman bussissa, mutta antoi myös vapaat kädet toteuttaa omiakin suunnitelmia. Oltiin valmistauduttu hyvin, ja saatiin eilisestä pelistä sopivasti lisäsytykettä.

LP:n uusi kakkospelinjohtaja Jussi-Pekka Niittymäki halusi muistuttaa uuden tilanteen aina vaikuttavan joukkueen peliin.

- Oletinkin, että varsinkin pelin alussa räpylävirheiden määrä saattaa aiempiin peleihin verrattuna nousta, kun uusia kuvioita ajetaan sisään. Olin oikeassa. Ne tulivat nyt takatilanteissa, ja näkyivät ikävästi taululla. Sisäpelissä puuttui vastuunkantoa. Jonkun olisi pitänyt ottaa vastuu tilanteista, mutta nyt siirrettiin sitä seuraavalle.

Kauan ei murheen alhossa ehdi olla. Kuten Elmerikin totesi, hyvä, että uusi peli tulee nopeasti, ja tämän päivän otteet voi unohtaa. Sunnuntaina klo 14 Kouvolassa nähdään, mitä oppeja joukkue otti mukaansa tästä pelistä.

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Arttu Kunnarilla komea debyytti

18.05.2024

LP otti pisteet Espoosta

12.05.2024

Kausi käyntiin kotivoitolla

11.05.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet