Loimaan Palloilijat 23.05.2023

KaMa hyödynsi LP:n lepsuilun

Kankaanpään Maila otti ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa sitten vuoden 2021 syyskuun, kun se kaatoi vaatimattomasti pelanneen Loimaan Palloilijat 0-2 (2-3, 3-10). Ensimmäisellä jaksolla Loimaalla oli paikka ottaa piste, mutta toinen jakso ratkesi jo avausvuorossa vieraille.

- Ei oltu tänään pelissä mukana lainkaan. Kahdessa edellisessä ottelussa kaaripeli oli erinomaista. Nyt nukuttiin koko porukalla, kertoi LP:n pelinjohtaja Joni Kalttonen ottelun jälkeen.

Vaisu oli kotijoukkueen ilme Kankaanpäähän verrattuna. Vieraat saivat parhaan mahdollisen lähdön otteluun, kun kakkospalkinnon pokannut Joona Peltomäki löi heti ensimmäisellä lyönnillä pallon kakkoskulmasta maisemaan ja kiersi kunnarin. Juuso Vuorenmäki siirsi numerot 0-2:een kotiuttamalla Teemu Utusen.

Vieraat saivat lisää henkeä päälle, kun Eeli Uusitalo karkasi kotiin takakenttäpudotuksella.

LP ei kuitenkaan lannistunut, vaan kavensi tilannetta. Aluksi Niko Julin löysi Kankaanpään heikon kohdan kakkoskoppari Santeri Heinimäen edestä. Pallo Mattilankadulle, eikä Nikolla ollut kiirettä kiertää kunnaria. Toni Pomell kotiutti vielä Julinin, mutta lisäjuoksuja ei jaksolla enää nähty.

Toisen jakson alku oli loimaalaisittain lupaava. Alkupelin lyöntiään kohdistellut Tommi Angervisto onnistui kotiuttamaan ensimmäisessä vuorossa Perttu Kenttäahon ja tuuletti juoksua antaumuksella ykköspesällä. Parivaljakko Pomell-Julin juoni toisen juoksun, ja peli näytti käynnistyvän myös kotijoukkueelta.

Toisin kävi, sillä KaMa löi tasoittavallaan kahden palon tilanteessa yhteensä yhdeksän juoksua. Mukaan mahtui kaikenlaista sähläystä kotijoukkueelta, mutta Kankaanpään kunniaksi täytyy laittaa ainakin se, että tilanteiden teko toimi joukkueella erinomaisesti. Kotiutuksissa apuja tuli sitten roppakaupalla kotijoukkueelta.

Ottelun loppu pelailtiin pois, sillä molemmat tiesivät, että juoksuero oli liian suuri kiinnikurottavaksi.

Kankaanpään pelinjohtaja Atte Hakala kehui omiensa otteita.

- Oli tosi kova lyöntikeli. Lämmintä, kova kenttä ja takatuuli. Ekalla jaksolla ulkopelimme piti, vaikka kotijoukkue yritti läpäreillä murtaa sitä. Toisella jaksolla sitten pallo pomppi kyllä meille. Osa hyviä lyöntejä, mutta myös paljon vastustajan lahjoja.

Kankaanpään lukkari Rasmus Paananen oli totta kai tyytyväinen ottelun lopputulokseen ja joukkueensa peli-ilmeeseen.

- Oli mukava pelata, kun sekä syöttölautasen äärellä että mailassa tuli tänään onnistumisia. Seinäjoki-pelistä haettiin vähän henkeä tähän matsiin. Meidän mottona on tällä kaudella ”hullujenhuone” eli pyritään pelaamaan sillai rempseesti, ja siitä ammennetaan voimia.

Loimaan ykköspalkittu Niko Julin oli ymmärrettävästi hieman toisissa tunnelmissa.

- Kyllä se huonoa oli. Pelin alku oli meiltä vielä hyvä, mutta sitten meni kaikki pieleen. Sekä merkki- että kaaripelissä oli jostain syystä ongelmia. 75% Kankaanpään juoksuista tuli meidän virheillä.

Kurssia pääsee kääntämään heti perjantaina, kun Jyväskylässä kohdataan rakas vihollinen Lohi. Jospa LP pystyisi samaan kuin Kankaanpääkin, eli tappio-ottelusta kerätään seuraavaan otteluun kova tsemppi ja pelihuumori.

Sometimes you win, sometimes you learn.

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Arttu Kunnarilla komea debyytti

18.05.2024

LP otti pisteet Espoosta

12.05.2024

Kausi käyntiin kotivoitolla

11.05.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet