Jyväskylän Kiri mittaamaan LP:n vireen

Etusivu / Otteluennakot ja -raportit / Jyväskylän Kiri mittaamaan LP:n vireen
Loimaan Palloilijat 15.06.2023

Jyväskylän Kiri mittaamaan LP:n vireen

Lauantaina LP kohtaa toistamiseen reilun viikon sisällä Jyväskylän Kirin. Viime viikolla Kiri vei tasaisen ja vähäjuoksuisen pelin lukemin (2 - 1), (2 - 3), (1 - 1), (1 - 0). Silloin lyöntikeli ei ollut parhaimmillaan, mutta nyt viikonloppuna lämpöä riittää.

Lämpöä oli Jyväskylässäkin, mutta vain pelaajistossa. Kirin kokenut kolmoskoppari Miikka Matikka otti keltaisen kortin heti avausvuorossa, kun hän ei päässyt syöttötuomarin kanssa yksimielisyyteen hänen tuomitsemislinjansa kanssa. Myös LP:n Aleksi Lahti katseli keltaista, kun hän riemuitsi tekemäänsä paloa ykköspesälle liian innokkaasti ja loukkasi sisäpelaajan fyysistä koskemattomuutta kortin arvoisesti.

Nämä episodit kertovat siitä, kuinka tärkeinä molemmat joukkueet keskinäisiä kohtaamisia pitävät. Joukkueet ovat sarjataulukossa kolmen pisteen päässä toisistaan, joten lauantain ottelua voidaan hyvällä syyllä kutsua kuuden pinnan peliksi. Kiri on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kahdeksan, mikä riittäisi sarjapaikan varmistamiseen suoraan ilman pudotuspelejä. Puhtaalla kolmen pisteen voitolla Kiri karkaisi kuuden pinnan päähän Loimaasta, ja vastaavasti LP:n pystyessä kotonaan 2-0-voittoon olisivat joukkueet tasapisteissä.

Kirillä on toki perjantaina mahdollisuus kasvattaa pistepottiaan Kankaanpäässä, josta keskisuomalaiset siirtyvät lauantaina Loimaalle.

Kiri ei ole vielä saanut sisäpeliään toimimaan. Pelinjohtaja Jukka Karttunen totesi tappiollisen Seinäjoki-ottelun jälkeen, että Jyväskylän ulko- ja sisäpeli eivät ole siinä moodissa, missä niiden pitäisi olla. Ulkopelistä puuttuu luotettavuus eikä sisäpelissäkään oikein tule onnistumisia.

Kirin ongelmat sisäpelissä ovat korostuneet nimenomaan kotiutustilanteissa. Kärki menee hyvin kentälle, ja vaihtolyönneissä on vahvaa osaamista, kun kokeneet Matikka ja Kimmo Carlson näyttävät mallia. Sen jälkeen yhdeksiköstä ei ole löytynyt varmaa kotiuttajaa, vaan vastuu pinnojen lyömisestä on ollut pääasiassa jokeri Aleksi Karttusen leveillä harteilla.

Myös Loimaan Palloilijoiden sisäpeli on alkukaudesta ollut nahkeaa. Seurajohdon palaverin jälkeen muutosta lähdetään hakemaan pelinjohdon uudistamisella. Joni Kalttonen jatkaa viuhkan varressa, mutta ulkopeliin haetaan lisää varmuutta, kun Jussi-Pekka Niittymäki ottaa sen sektorin hoidettavakseen. Muutos kestää ainakin kolme seuraavaa ottelua, ja sen jälkeen tilannetta arvioidaan uudelleen.

Uutta matoa on siis laitettu koukkuun. Lauantaina on ensimmäinen mahdollisuus saada peli auki (ja ulkopeli kiinni). Odotettavissa on kuuma ottelu. Tervetuloa siis paikalle kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Miesten Ykköspesis
la 17.6. klo 16.00
Loimaan pesäpallostadion
LP-Jyväskylän Kiri
Otteluisäntänä K-Rauta Loimaa

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Arttu Kunnarilla komea debyytti

18.05.2024

LP otti pisteet Espoosta

12.05.2024

Kausi käyntiin kotivoitolla

11.05.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet