Jere Halttunen murskasi LP:n toiveet pisteistä

Etusivu / Otteluennakot ja -raportit / Jere Halttunen murskasi LP:n toiveet pisteistä
Loimaan Palloilijat 13.07.2023

Jere Halttunen murskasi LP:n toiveet pisteistä

Kolme kunnaria ja seitsemän tavallista juoksua lyönyt Seinäjoen Maila-Jussien kakkoskoppari Jere Halttunen oli ottelun hahmo, kun sarjanousija kuittasi kolme pistettä voittamalla Loimaan Palloilijat 2-0 (12-5, 7-4).

Loimaan Palloilijat on tänä kautena pystynyt tekemään avausjuoksun ensimmäisellä jaksolla vain kahdessa ottelussa. Toinen oli Haminassa kauden alussa, ja toinen oli viikko sitten kotona Lippoa vastaan. Nämä ottelut LP myös voitti. Muissa 14 pelissä LP ei ole pystynyt avaamaan ottelua omalla juoksullaan.

15 kerta nähtiin Seinäjoella. Ensimmäisen aloittavalla Maila-Jussit vielä pysyi nollassa, mutta toisessa vuorossa paukahti, ja jälleen kunnarin arvoisella lyönnillä. Jere Halttunen puhkaisi ykkös-kakkos-tilanteessa kakkosrajan. Seinäjoella se tietää vähintään yhtä juoksua, mutta mahdollisuus kunnariin on myös riippuen siitä, meneekö pallo aidan alta parkkipaikalle vai ei. Tällä kertaa se meni, joten SMJ siirtyi yhdellä lyönnillä 3-0-johtoon.

Jatkossa kotijoukkue kaunisteli johdon 6-0:aan ennen kuin LP heräsi pelaamaan. Kolmannen tasoittavalla Nooa Hoikka sai vuorostaan pallon kohti parkkipaikkaa. Kunnari ja edellä edennyt Perttu Kenttäaho kotiin. Jatkoa seurasi, kun Tommi Angervisto sai viimein lyöntinsä kohdalleen ja kotiutti Toni Pomellin.

LP alkoi näkyä jo SMJ:n taustapeilissä, kun Niko Mäki kotiutti kärkenä pelanneen Kasper Leijonin. Hieno kiri päättyi, kun tulostaululla olivat numerot 6-4 ja viimeinen vuoropari alkoi.

Siinä Maila-Jussit oli musertava. Jälleen aloitettiin kakkospuolen kunnarilla, josta vastasi Leevi Kettunen. Lopullisesti SMJ:n paineet katosivat, kun Jere Halttunen iski ajolähdössä ottelun toisen kunnarinsa takakentän läpärillä.

Loppu oli pelailua, jossa molemmat pystyivät lisäjuoksuihin. LP:n kavennusjuoksun löi Angervisto ja toi Akseli Åberg.

Toisella jaksolla LP joutui tekemään muutoksia sekä ulkopeli- että lyöntijärjestykseensä. Niko Julinin jalka ei mahdollistanut juoksemista, joten hän siirtyi jokeriksi, ja Niko Mäki tuli jokeripaidasta yhdeksikköön. Myös Mikko Paunalla oli jälleen ongelmia jalkojensa kanssa, ja hän siirtyi lyöntijärjestyksen loppupäähän, jotta juoksemista voitiin välttää.

Sisävuoro alkoi synkästi, kun kahden lyöjän jälkeen taululla oli kaksi paloa. LP pystyi kuitenkin vielä lyöntijärjestyksensä loppupäästä rakentamaan tilanteen, josta jokeri Julin pystyi saattelemaan Aleksi Lahden kotipesän turvaan.

SMJ kuittasi kuitenkin välittömästi. Tuttu mies, Jere Halttunen, puhkaisi kahden palon ykköstilanteessa jälleen LP:n kakkospuolen ja vei kotijoukkueen 2-1-johtoon. Casper Saari lisäsi johdoksi jo 3-1.

Toni Pomell pisti kavennuksen merkistä väliin, kun kotiin juoksi Kenttäaho.

Toisen tasoittavalla Halttunen löi kymmenennen juoksunsa, josta Teppo ja Saari jatkoivat samalla tyylillä seinäjokiset jälleen neljän juoksun johtoon.

Hoikan pussarilla LP sai kolmannessa vuoroparissa kavennusjuoksun, kun Leijon toi toisen juoksunsa.

Tepon lyönti vei kotijoukkueen kuitenkin takaisin neljän juoksun johtoon (7-3) ennen viimeistä vuoroa.

LP ei viimeisessä vuorossaan pystynyt kuin yhteen kavennusjuoksuun. Sekin tuli hieman poikkeavalla tavalla, kun tuomaristo näki SMJ:n lukkarin Ville Soinin estäneen Joona Iivosta lyömästä palloa kenttäväärästä.

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Arttu Kunnarilla komea debyytti

18.05.2024

LP otti pisteet Espoosta

12.05.2024

Kausi käyntiin kotivoitolla

11.05.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet