Loimaan Palloilijat 19.06.2024

Jarkko Littunen löi melkein juoksun

Loimaan Palloilijoiden kesäkuun härkäviikot saivat kunniakkaan päätöksensä, kun Jokioisten Koetus juniorit kaatui kotikentällään 0-2 (1-4, 0-6).

LP kohtasi kahden ja puolen viikon aikana kuudessa ottelussaan viisi päävastustajaansa ja onnistui keräämään näistä peleistä yhteensä 11 pistettä ja neljä voittoa. Peliruuhka vaati veronsa, ja pelinjohdolla olikin visainen tehtävä parsia joukkue kasaan sarjajumboa Jokioisten Koetus junioreita vastaan.

- Juuri niin karmea peli kuin ennakolta pelkäsinkin, totesi pelinjohtaja Jesse Jokinen ottelun jälkeen.

- Selvisimme asennetestistä kuivin jaloin.

Ottelu oli haastava, koska liki puolentusinaa miestä oli ottelusta poissa loukkaantumisten, sairastelujen ja muiden esteiden vuoksi. Yhdeksikköön nostettiin Arttu Kunnari paikkaamaan viime pelissä loukkaantunutta J-T Mattilaa ja Eemeli Mäki, joka korvasi kakkospesää yleensä vahtivan Miro Märsylän.

Jokerikolmikko olikin sitten kauden erikoisin. Ruutupaidoissa nähtiin Sebastian Jaakkola, ja ensipuraisunsa sarjapeleihin tällä kaudella ottaneet Joni Kalttonen ja Jarkko Littunen. Parhaiten onnistui Jaakkola, mutta myös Kalttonen ja varsinkin Littunen jättivät pelinjohdolle paljon positiivista pohdittavaa loppukauden peluutuksesta.

Littunen vaikuttaa ensituntuman perusteella samanlaiselta löydöltä kuin Hurrikaani-Loimaan talvella Kanadasta hankkima keskipelaaja Daenan Gyimah. ”Kofi” oli lentopallomestaruuden takuumies, ja ”Jarrkossa” on samaa huikeaa potentiaalia.

Vielä tällä kertaa ei juoksuja syntynyt, mutta lupaavasti pallo napsui mailaan.

- Kyllä minulla oli jo maila pystyssä valmiina näpyyn, mutta tuo Ropponen pilasi kärkkymisellään homman, kertoi Littunen tilanteesta, jossa Jokioisten lukkari irrotti Littusen lyöntivuorolla kärpäsenä liikaa intoilleen Antti Ropposen.

Ensimmäisellä jaksolla Littunen väläytteli myös nopeuttaan, kun Toni Pomellin, Sebastian Jaakkolan ja Eemeli Mäen kotiutusten jälkeen LP:n ykköspalkinnolla palkittu Akseli Åberg runttasi kakkosrajasta kunnarin. Littunen spurttasi kotipesästä huikeaan lentoon ja oli ensimmäisenä onnittelemassa Åbergiä.

Myös toisella jaksolla Littunen astui vaikealla hetkellä esiin. Nihkeän alun jälkeen taululla oli kolmen vuoroparin jälkeen vieraiden 0-3-lukemat. Toni Pomell oli onnistunut kotiutuksissaan kahdesti ja Antti Ropponen kerran. Neljännessä vuorossa Ropponen oli valmistautumassa ajolähdön purkuun, kun Littunen kävi kuiskaamassa kokemuksen syvällä rintaäänellä ”Lyö takaa läpi”. Antti näki saman kuin Jarkkokin ja tinttasi muutaman sentin päähän takarajasta kunnarin ja kaksi tavallista. Täyden pajatson tyhjentymisen esti Kunnari, joka päästi Antin ohitseen tekemään kunnarin.

Nyt on vuorossa tarpeeseen tuleva juhannustauko, jonka aikana yritetään parsia pelaajia kuntoon. LP lähtee tauolle sarjakakkosena ja kohtaa seuraavaksi Pihkalassa lohkon ykköspaikkaa jahtaavan Hyvinkään Tahkon. Siinä pelissä saattaa olla panoksena jopa runkosarjan voitto.

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Peli-ilme ratkaisi voiton LP:lle

10.07.2024

Ulvila vastassa kuuden pinnan pelissä

09.07.2024

Riihimäki katkaisi LP:n voittoputken

06.07.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet