Loimaan Palloilijat 01.06.2024

Arttu Kunnari

Arttu Kunnari, nuori mies Sastamalasta, haastattelussa.

”Mikä mies on Arttu Kunnari?”
- Sastamalasta oon kotoisin, kesällä täytän 19. Eipä muuta.

”Miten päädyit Sastamalassa kasvaneena lentopallon sijasta pesikseen?"
- Meillä oli ala-asteella sellainen liikunnanopettaja, jonka tunneilla pelattiin paljon pesäpalloa. Sieltä se kipinä syttyi, ja D-poikana rupesin pelaamaan Sastamalan Kumurissa. Kaksi kautta meni siinä. C-poikiin ei enää saatu siellä joukkuetta, niin siirryin silloin kahden muun pojan kanssa Humppilaan pelaamaan C-sarjaa. Kaksi vuotta pelasin sen jälkeen Jokioisissa suomaria. Ekana vuonna myös Poikien Superia Ulvilassa ja viime vuonna JoKo Junioreissa samaa Superia ja samassa joukkueessa myös suomensarjaa.

”Mikä on mieluisin pelipaikka?”
- Viime kauden pelasin koko kauden Jokioisilla lukkarina, ja kyllä se on ollut minun lempiulkopeliroolini jo ennenkin. Myös polttolinjassa tykkään pelata, mutta kyllä se kotipesä tuntuu omimmalta pelipaikalta.

”Onko lajivalinta lentopallon ja pesiksen välillä tehty?”
- Kyllä minä pesikseen satsaan. Lentopalloon olen hieman liian lyhyt.

”Mites isä (Suomen miesten lentopallomaajoukkueen nykyinen valmentaja, Olli Kunnari), onko hänellä pesistaustaa?”
- Ei oo minkäänlaista. Nyt vähän vanhemmalla iällä on Sastamalassa ruvennut puulaakipesistä pelaamaan. Pikkuserkku, Henna Peltokangas, on pelannut Naisten Superia, että hieman suvussa on muitakin tähän lajiin lähteneitä.

”Miltä Loimaalla pelaaminen on tuntunut?”
- Ihan hyvältä on tuntunut. Mukava porukka, johon olen päässyt hyvin sisään, vaikka kaikki olivat Mutikaisen Eetua lukuun ottamatta vieraita. Hyviä treenejä on ollut myös. Omalla autolla kuljen peleihin ja treeneihin. Tuttu tie on jo aiemmilta vuosilta eikä se reilun tunnin matka rasita.

”Mitä tavoitteita sinulla on pesäpallossa?”
- Kyllä minulla ajatus olisi pelata ainakin Ykköstä jossain vaiheessa. Kattoo sitten, miten siellä lähtee kulkeen. Jos Loimaalla ensi kautena Ykköstä pelataan, niin mielelläni jatkaisin täällä.

”Miten on kausi lähtenyt liikkeelle?”
- Alussa oli vähän nihkeetä mailanvarressa, mutta nyt on lyönti lähtenyt kulkeen. Varmasti tähän vaikutti myös takatalvi, joka siirsi ulkoharjoittelua eikä kovin monta harkkapeliä ehditty vetää.

”Mikä on lyöntibravuurisi?”
- Emmää tiärä. Varmaan tappikumura ehkä. Tavoitteena on ollut saada vähän voimaa lisää, että voisi lyödä sitten muitakin lyöntejä.

”Mitä ajatuksia ensi sunnuntain vastustajasta, Kinnarin Pesiksestä? Viime kaudella pelasit heitä vastaan.”
- Paljon on joukkue Järvenpäässä muuttunut viime vuodesta. Hyvä porukka pitäisi tulla vastaan. Varsinkin niiden ykköskärki toimii hyvin. Leevi Immonen on jäänyt mieleen. Ollaan samanikäisiä, ja junnuissa ollaan pelattu vastakkain. Lyö tosi lujaa ja kova käsi kopparin paikalla. Se on jäänyt mieleen.

Sunnuntaina nähdään, kumpi nuorukaisista vie pidemmän korren ja auttaa omaa joukkuettaan voittoon. Kinnari antoi viime kierroksella myrskyvaroituksen lyömällä peräti 39 juoksua Eurajokea vastaan. LP pystyi Eurajoella viiteen kotiutukseen.

Viime pelissä Turkua vastaan ensimmäinen jakso antoi kuitenkin viitteitä siitä, että lyöntijyvä olisi pikkuhiljaa löytymässä. Ulkopeli antaa ottelusta toiseen mahdollisuuden voittaa.

Jännittävä ottelu luvassa joka tapauksessa, koska molemmat joukkueet hamuavat kauden päätteeksi neljän sakkiin. Tervetuloa kannustamaan LP voittoon!

Miesten suomensarja
su 2.6. klo 15.00
Loimaan pesäpallostadion
LP-Kinnarin Pesis
Otteluisäntänä Kivikaiverrus Niittymäki

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Jarkko Littunen löi melkein juoksun

19.06.2024

LP:n nukahdus maksoi yhden pinnan

15.06.2024

Topi Tuura palaa kotistadionille

14.06.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet