LP:n valmennustiimit kasassa kaudelle 2024

Etusivu / Uutiset / LP:n valmennustiimit kasassa kaudelle 2024
Loimaan Palloilijat 09.11.2023

LP:n valmennustiimit kasassa kaudelle 2024

Loimaan Palloilijat ovat aloittaneet valmistautumisen suomensarjan kauteen 2024. Tulevalla kaudella, pelaavat LP:n miehet suomensarjaa neljän Ykköspesiksessä vietetyn kauden jälkeen. Palloilijoiden naisten edustusjoukkue jatkaa niin ikään suomensarjassa.

Tulevalla kaudella LP:n miesten pelinjohtajana toimii Jesse Jokinen ja uutena kasvona LP:n riveihin liittyy joukkueen valmentajaksi Pertti ”Pepe” Laakso. Miesten valmennustiimin täydentää veljekset, Jani ja Janne Niskakangas, jotka vastaavat joukkueen fysiikkaharjoittelusta.

– Oikein tyytyväisiä voidaan olla joukkueiden tilanteisiin, niin urheilijoiden kuin valmennuksenkin osalta. Miehissä tilanne on suhteessa olosuhteisiin myös oikein hyvä. Jesseä on "jalostettu" pitkään miesten edustusjoukkueen puikkoihin ja nyt oli aika kypsä siihen että Jesse hyppää veturiksi, LP:n edustusjaoston puheenjohtaja, Jussi-Pekka Niittymäki, kertoo.

Uutta ja ulkopuolista näkemystä, osaamista sekä kokemusta Palloilijoihin tuo useilla SM-mitaleilla sekä Itä-Länsi -edustuksilla varustettu Pertti Laakso.

– Tuntui mukavalta, kun vanhaa miestä kysyttiin mukaan! Mielenkiinnolla olen mukana tässä projektissa, kokenut ”Pepe” Laakso kommentoi tuoretta pestiään.

– Pepen opin tuntemaan aikanaan Pöytyällä ja häneltä löytyy sellaista osaamista, mitä uskon seuramme juuri tässä ajassa putoamisen jälkeen kaipaavan. Ollaan taustoilla puhuttu toimintakulttuurin muutoksesta ja putoamisen jälkeen on hyvä mahdollisuus ja tilaisuus lähteä sitä toteuttamaan käytännössä. Tähän Pepe on varmasti erinomainen ihminen tuomaan oman kokemuksensa ja vaatimustasonsa. Sitten jää urheilijoista ja meistä muista seuran ja joukkueen vaikutuspiirissä olevista kiinni, että mitä pystytään toteuttamaan ja ottamaan käytäntöön, Niittymäki sanoo.

– Muutos on aina hidasta, mutta jos siihen sitoudutaan ja omaa toimintaa arvioidaan jatkossa säännöllisemmin, niin näen että se on ainoa tapa jos halutaan seurana ottaa se seuraava steppi, että jollain aikajänteellä täällä seutukunnalla voitaisiin edes haaveilla esimerkiksi Superpesiksestä miesten puolella tai edes Ykköspesikseen juurtumisesta. Mutta ensiaskeleet pitää joskus ottaa ja uskon että Jessen osaaminen mm. ilmapiirijohtamisessa ja Pepen ammattitaito laji- ja fysiikkapuolen valmennuksessa ei ainakaan heikennä meidän kilpailukykyä ensi kaudella, hän jatkaa.

LP:n naisten joukkueen viuhkaan tarttuu puolestaan Kimmo Salminen, jonka partnerina toimii jo viime kaudella joukkueen valmennuksessa toiminut ja 2. pelinjohtajan pestin hoitanut Rami Wahl. Miesten joukkueen tavoin, myös naisten fysiikkavalmennuksesta vastaa Niskakankaan veljekset.

– Naisten puolella on kiva saada Kimmo taas mukaan ja Rami on hänelle erinomainen aisapari, kun oli jo viime vuonna Korkin kaverina. Uskon että viime kauden päälle on hyvä rakentaa jatkoa ja toivottavasti tyttöjen kehitys realisoituu myös sitten tuloksina niin, että pudotuspelejä päästäisiin taas pelaamaan, Niittymäki sanoo.

– Ennen kaikkea lämmittää tosiaan se, että kokeneet ja paljon nähneet pesismiehet on tälläkin kaudella kehittämässä meidän nuoria naisen alkuja, hän jatkaa.

Loimaalaisille etenkin lentopallon puolelta tuttu Jani Niskakangas palaa Palloilijoiden valmennuksiin mukaan vuoden tauon jälkeen. Aiemmin Niskakangas toimi useana vuotena LP:n naisten fysiikkavalmentajana. Nyt yhdessä veljensä Jannen kanssa he vastaavat edustusjoukkueiden fysiikkaharjoittelusta.

– Mukava päästä vuoden tauon jälkeen pesäpallon pariin sekä tekemään yhteistyötä veljen kanssa. Vajaan vuoden olemme tehneet yhdessä ohjelmia urheilijoille ja uskon, että meillä on hyvä kokonaisuus rakentumassa LP:n naisille ja miehille, Jani Niskakangas kertoo.

Joukkueiden osalta sopimusuutisia sopii odottaa piakkoin. Ensimmäisiä pelaajasopimuksia julkistetaan jo kuluvan viikon aikana.

» Takaisin arkistoon

Uusimmat julkaisut
Kausi käyntiin perjantaina 10.5. ilmaisottelulla

06.05.2024

LP:n kausikortit lainattavissa pääkirjastosta

26.04.2024

Harkkapelit käyntiin viikonloppuna

16.04.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet