Kapteenina kilpailukauteen kasvattajaseurassaan

Etusivu / Uutiset / Kapteenina kilpailukauteen kasvattajaseurassaan
Loimaan Palloilijat 08.04.2024

Kapteenina kilpailukauteen kasvattajaseurassaan

Loimaan Palloilijoiden talvikausi on saavuttanut pisteen, jossa siirtymä sisäsaleista ulkokentille alkaa olla ajankohtainen.

Viime syksyn pettymyksen päätteeksi, meni moni asia uusiksi. Joukkueessa on kuitenkin paljon tuttuja kasvoja menneiltä kausilta, joista yhtenä Niko Mäki, jolle alkava kausi on peräti yhdeksäs perättäinen kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa.

Niko Mäki, 25, on siis kuulunut jo pitkään ”vakiokalustoon” kotiseurassaan, vaikka ikävuosia onkin vasta maltillisesti kertynyt. Mäki on joukkueen keskuudessa pidetty kaveri myös kopin puolella, josta osoituksena se, että joukkuekaverit äänestivät hänet toiminaan talvikauden kapteenina.

Roolin kapteenina Mäki otti ilomielin vastaan, luottamuksen osoituksesta kiitollisena.
- On hieno juttu ja iso kunnia toimia kapteenina omassa kasvattajaseurassa. Monta vuotta tullut seurattua sivusta kokeneempien pelimiesten esimerkkiä ja nyt koitetaan täyttää saappaita sekä toimia kapteenina omana itsenäni, Mäki kertoo.

Palloilijat aloittivat valmistautumisen tulevaan, kun talvikausi käynnistyi marraskuun alkupuolella. Sisäsalit ovat jälleen tulleet tutuksi, kun viimeiset 22 viikkoa, on joukkue kerääntynyt useamman kerran viikossa harjoitusten tiimoilta. Kapteeni on kokenut, että läpi talven työ on tehty hyvällä asenteella.

- Pitkä talvikausi alkaa olla selätetty ja se on mennyt hyvin, niin omalta kuin joukkueen osalta. Joukkue on hyvin sitoutunut ja joka jätkä puhaltaa yhteen hiileen. Muutama uusi kasvo on tullut tälle kaudelle mukaan ja he ovat päässeet mielestäni hyvin joukkueeseen sisälle, hän jatkaa.

Mäen talvikauteen on kuulunut muutakin, kuin kansallispeliä. Innokkaana tikanheittäjänä tunnettu ”Bufflin” ehti käydä vuodenvaihteessa Lontoossa dartsin maailmanmestaruusturnauksessa, jonka lisäksi talvikauden arkeen on mahtunut myös sopivasti jääkiekkoa.

- Omalta osaltani talvi on mennyt pesäpallon lisäksi myös vanhaan totuttuun tapaan jääkiekon parissa. Tällä kaudella pelasin 2-divaria Paimion Kiekkoseuran riveissä. Lisäksi uutena villityksenä on tullut dartsi, jota myös tulee viskottua lähes päivittäin.

Kuten olettaa sopii, odottaa Mäki innoissaan siirtymää pesäpallolle luontaisiin olosuhteisiin, ulkokentille. Loimaan Palloilijat alkavat pelaamaan sarjapisteistä perjantaina 10.5. kun sarjakausi käynnistyy kotikentällä Hyvinkään Tahkoa vastaan. Tätä ennen, on joukkueella edessään viisi harjoitusottelua. Oman mausteensa tuo myös se, kun alkavalla kaudella Niko Mäki ei ole perheen ainut Palloilija, sillä myös pikkuveli, Eemeli Mäki, teki kunnolla paluunsa pesiksen pariin ja Palloilijoiden paitaan.

- Hyvänä tukena myös tänä talvena on toiminut oma veli, ”Dormeri”, joka lähti vielä tosissaan pesäpallohommaan mukaan. On ollut hieno nähdä Eemelin panostus pesiksen eteen, vaikka pitkä hallikausi on jo lopputalvesta tuntunut ajoittain aika raastavalta, Niko sanoo.

- Onneksi ulkokausi on jo ovella ja ensimmäiset harkkapelit pelataan jo pian paikallisvastustaja JoKo Junioreita vastaan. Isolla innolla odotetaan ensimmäisiä pelejä, että päästään vähän näkemään, missä mennään, Mäki päättää.

Niko Mäen kummiyritys kaudella 2024:

Bar Edgar, Loimaa

» Takaisin arkistoon

Uusimmat julkaisut
Kausi käyntiin perjantaina 10.5. ilmaisottelulla

06.05.2024

LP:n kausikortit lainattavissa pääkirjastosta

26.04.2024

Harkkapelit käyntiin viikonloppuna

16.04.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet