Loimaan Palloilijat 12.08.2023

LP:n peli paranee edelleen

Loimaan Palloilijoiden peli paranee ottelu ottelulta. Nyt jopa sarjassa kakkoseksi sijoittunut Puijon Pesis oli ensimmäisellä jaksolla helisemässä pirteästi pelanneen kotijoukkueen kanssa. Puijo vei kuitenkin molemmat jaksot lukemin 3-4 ja 0-5 ja varmisti samalla kotiedun ensimmäiselle playoffs-kierrokselle.

LP oli ottanut mukaansa hyvät asiat keskiviikon Alavus-pelistä ja ahdisti Puijon Pesiksen nurkkaan ottelun ensimmäisellä jaksolla.

Tälläkin kertaa LP pääsi ottelussa johtoon, kun hienosti peliään koko ajan parantava Jouni Mäki löi kumurallaan Perttu Kenttäahon kotipesään. Alavudella sakannut vaihtolyöntipeli oli nyt huomattavasti parempaa. Siitä kertoo ottelussa tehdyt 11 kolmostilannetta.

Loimaan hyvä startti tyssäsi hetkeksi harmillisella harhaheitolla, jolla Puijo tasoitti tilanteeksi 1-1.

Toni Toivanen ja Mikko Lukkari lisäsivät toisessa ja kolmannessa vuorossa vieraiden juoksutiliä kahdella kotiutuksellaan.

LP ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi jälleen sillasta, kuten parissa edellisessäkin pelissä. Tommi Angervisto ujutti lyöntinsä kakkossaumaan, ja Kenttäaho toi toisen juoksunsa. Jatkuneessa ajotilanteessa Jouni Mäki löi tilanteen tasoihin Mikko Paunan ehtiessä kotipesään ennen palloa. Johtojuoksuakin tarjottiin, mutta kumuramerkillä irti ollut Niko Julin ei päässyt yrittämään kotiin, vaan jakso tyrehtyi siihen.

Tasoittavallaan jokeri Lukkari onnistui räpylän kautta lyömään tarvittavan juoksun, jolla Puijo säilytti mahdollisuutensa kakkospaikkaan ja kotietuun ottelusarjassa Kankaanpään Mailaa vastaan. Ottelussa ykköspalkittu Mikko Lukkari kertoi, että tiukassa paikassa ei puntti tutissut.

- Hyvä kasvojenpesu saatiin eiliseen ja keskiviikkoiseen peliin. Niissä pelattiin varmaan kauden kaksi huonointa peliä, ja nyt sitten päätettiin, että ei voida kolmea niin huonoa peliä pelata peräkkäin. Ensimmäisen jakson ratkaisuvaiheessa ei paineita tuntunut. Tuntu oli, että kyllä se sieltä tulee.

Ensimmäisen jakson käynnistelyn jälkeen vieraat saivat toisella jaksolla ulkopelinsä normaaliin kuntoon eikä LP saanut edes kuparistaan rikki. Lukkari, Ville Pietinen ja Waltteri Hämäläinen hoitivat taululle selkeät 0-5-lukemat.

Vieraiden pelinjohtaja Altti-Jussi Ronkainen oli tyytyväinen omiensa otteisiin.

- Huonoja pelejä alla. Tänään, kun runkosarjan jatkopelipaikka oli varmistunut ja tiedettiin, että peruspelillä voimme ottaa vielä sen kakkossijankin, niin peli aukesi. Pelattiin hyvällä ilmeellä ja pelattiin hyvin. Lähdetään nauttimaan pudotuspelien tunnelmasta. Varmasti kaikkien aikojen tiukimmat pudotuspelit tulossa.

Tappiosta huolimatta LP:n otteissa oli jälleen lupaavia merkkejä pelin selkiytymisestä. Yksi läpilyönti LP:n ulkokentästä tuli, mutta LP:n kakkospelinjohtaja J-P Niittymäki näki silti siinäkin kasvun paikan.

- Sellaisella lyönnillä ei läpäriä olisi pitänyt tulla, mutta nyt maksettiin oppirahoja eikä jatkossa olla enää yllätettävissä. Pelissä oltiin koko ajan hyvin mukana. Räpylästä annettiin muutama juoksu, mutta nekin olisivat jääneet kiinni hieman vähemmällä epäonnella. Nyt heitettiin kolme kertaa harhaheitto välipesiltä. Niitä ei koko kesänä ole juuri nähty. Siinäkin heitot vain paikoilleen, niin Puijolla olisi ollut vaikeuksia.

Myös LP:n ykköspalkittu Jouni Mäki näki pelin kehittyneen huomattavasti.

- Lähdettiin voittamaan ja pelaamaan hyvää peliä, vaikka vastassa on tämän sarjan top3-porukka. Ekalla jaksolla siinä onnistuttiinkin. Miehekästä peliä, vaikka toisella jaksolla annettiinkin

momentum Puijolle. Me pärjätään näille kovimmillekin porukoille ihan tasapäisesti, kun vaan itsekin ollaan pelin päällä. Ja niin me ollaan oltu jo muutaman pelin ajan. Meillä on ollut Kankaanpään vieraspelistä lähtien hyvä nouseva käyrä neljässä viimeisessä pelissä. Tästä on hyvä jatkaa samaan malliin.

Kihelmöivän jännittävän runkosarjan huipennuksen jälkeen Jyväskylän Kiri ja Kouvolan Pallonlyöjät säilyttivät sarjapaikkansa ja karsintoihin joutuivat Seinäjoen Maila-Jussit ja Simon Kiri. SMJ nousi viimeisellä kierroksella tasapisteisiin KPL:n kanssa ja olisi voittojen määrän myötä noussut kuiville, mutta seinäjokisten pettymykseksi edustuskelvottoman pelaajan käyttäminen kolmanneksi viimeisessä ottelussaan koitui sen kohtaloksi. Sarjamääräysten mukaan edustuskelvotonta pelaajaa käyttänyt seura tuomitaan tasapisteissä aina muita joukkueita huonommaksi.

Tästä seuraa se, että Loimaan vastustaja ensi keskiviikkona alkavassa putoamissarjassa on juuri SMJ. Pelit aloitettaneen keskiviikkona Seinäjoella, josta sitten siirrytään lauantaiksi Loimaalle. Sarjassa pelataan kolmesta voitosta, eli vähintään viiden pelin jälkeen tiedetään, pelataanko Ykköspesistä ensi kaudella Seinäjoella vai Loimaalla.