LP hiljensi hullujenhuoneen yhden jakson verran

Etusivu / Otteluennakot ja -raportit / LP hiljensi hullujenhuoneen yhden jakson verran
Loimaan Palloilijat 03.08.2023

Kauden ensimmäisen paikallispelin jälkeen KaMan lukkari Rasmus Paananen kuvaili joukkueensa tämän kauden mottona olevan hullujenhuone. Rempseästä pelistä ja ronskista kielenkäytöstä ammennetaan energiaa. Torstai-iltana LP onnistui hiljentämään Kaman hetkeksi, kun se voitti toisen jakson eikä näin antanut Mailalle täyttä tusinaa pisteitä paikallispeleistä.

Kiihkeää paikallisvääntöä, muutamia torikokouksia, huutelua vastustajan pelaajille ja pari keltaista korttia. Siinä mausteet torstai-illan keitokselle, joka lopulta päättyi Kankaanpään 1-2-voittoon. Jaksot olivat tasaiset (1-3, 3-2), mutta supervuorossa KaMa onnistui lopulta voittamaan ottelun juoksuin 1-2.

Sade siirsi ottelun alkua muutamalla minuutilla, mutta se ei kotijoukkuetta haitannut. LP teki normaalista kaavasta poiketen ottelun avausjuoksun, kun ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella pelannut Iiro Hämäläinen kotiutti kumurallaan Aleksi Lahden.

Pitkään näytti siltä, että yksi juoksu saattaisi jopa riittää jaksovoittoon, mutta kolmannessa vuoroparissa Arttu Vilander tasoitti aluksi lukemiksi 1-1. Eetu Heiniluoman takakentän läpilyönnillä jakso ratkesi, kun Vilander ja Joona Anttila toivat tarvittavat lisäjuoksut.

Toisella jaksolla oli Kankaanpään vuoro avata juoksutili. Keskiviikkoon verrattuna hieman kohmeessa ollut lyöjätilaston ykkösnimi Sami Mikkolanaho rikkoi aluksi kuparisensa. Joona Anttila lisäsi sen jälkeen vieraiden johdoksi jo 0-2 ennen kuin LP heräsi.

Nooa Hoikalla oli pelin alussa myös ongelmia kotiutuksissaan, mutta toisella jaksolla lyöntipeli aukesi. Aluksi kolmannen vuoroparin tasoittavalla kavennusjuoksu, ja sen jälkeen viimeisessä sisävuorossa tasoitusjuoksu.

Jakson lopullisen ratkaisun iski viimeisellä lyönnillään Toni Pomell, jonka kolmospuolen kääntö riitti Niko Julinille, joka toi jakson voittojuoksun.

Superissa KaMa sai avausjuoksun harhaheitolla. Sen jälkeen Mikkolanaho otti vielä näpillä etenijän kotiin.

LP:n kavennusjuoksu syntyi Jouni Mäen mailasta. Riemu oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä samasta tilanteesta tuli myös kolmas palo kakkospesältä, ja peli päättyi siihen.

Otteluisäntä OP Lounais-Suomi palkitsi vieraista Arttu Vilanderin ja lukkari Rasmus Paanasen. Kotijoukkueen parhaat olivat Joona Iivonen ja Nooa Hoikka.

Kankaanpää nousi voitollaan sarjakolmoseksi, mutta yhden pisteen menetys kaiversi Vilanderin mieltä.

- Joskus on voitto ja kaksi pistettä paremmaltakin tuntunut. Täysi pistepotti oli tavoitteena, mutta tänään lyöntipeli sakkasi pelin alussa. Toisella jaksolla päästettiin kaveri peliin mukaan. Edelleen kaikki on mahdollista, kun ajatellaan tavoitetta päästä neljän joukkoon.

Myöskään pelinjohtaja Atte Hakala ei ottelun jälkeen ilosta hyppinyt.

- Levotonta peliä, kuten eilenkin. Ei saada tilanteisiin jatkumoa, tehdään hirveästi merkkivirheitä ja etenemisvirheitä. Sitä kautta sisävuorot tyrehtyivät hankaliin paikkoihin. Joona Iivonen pelasi hyvän pelin ja onnistui hyödyntämään syöttötuomarin hieman poikkeavaa tulkintalinjaa.

Jouni Mäki onnistui avaamaan lyöntisaldonsa uuden joukkueensa riveissä ja oli muutenkin tyytyväinen tilanteeseensa.

- Kyllä täytyy myöntää, että pari ekaa peliä meni rytmin hakemisessa. Vastassa on ollut kuitenkin vain sarjan kärkijoukkueita (Hamina, Puijo ja Kankaanpää). Vasta nyt KaMaa vastaan tuntui, että sisäpeli alkaa aueta. Mukavasti ovat pojat ottaneet joukkueeseen mukaan, ja itsellä on halu pelata vielä

korkealla sarjatasolla. Tänään oli hyvin samanlainen peli kuin eilen Kankaanpäässä, mutta nyt me vähennettiin räpylävirheitä ja saatiin palkinto. Erittäin sitkeä joukkue, jolta jo melkein vietiin tikkari suusta, mutta kovassa paikassa noustiin vielä jaksovoittoon. Kopissa ja bussissa on joukkueella edelleen hyvä pössis, vaikka pisteitä ei olekaan juuri tullut. Joukkue hakee nyt voittavia kokemuksia, jotta ollaan sitten karsintasarjassa valmiina.

Runkosarjasta on jäljellä kaksi kierrosta. Ensi viikolla LP matkustaa aluksi Alavudelle, ja viikonloppuna se kohtaa kotikentällään Puijon Pesiksen. Sen jälkeen alkavat putoamiskarsinnat, joihin vastaan tulee joku nelikosta Simon Kiri, Jyväskylän Kiri, Seinäjoen Maila-Jussit ja Kouvolan Pallonlyöjät.